Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zona zolnierza

czy poszlibyscie walczyc za ojczyzne

Polecane posty

Gość zona zolnierza

gdyby byla taka potrzeba?

Gość gość
sraka kusza

Gość świstak trojański
Tak, ale raczej za swoich bliskich, niż za ojczyznę, skoro ojczyzna to dzisiaj dudy, kopacze i szydła. ;)

Gość gość
Poszedłbym, jeśli napadłby nas Putin albo Ukraińcy. Natomiast w razie najazdu muslimów, opór nie będzie miał sensu - wolę od razu przejść na islam.

Gość gość
Absolutnie NIE! Moja ojczyzna ma mnie w d***e wiec ja ja tez!

...żono żołnierza, nie wiem dlaczego interesuje Cie czyjaś deklaracja, Twój mąż nie będzie miał takich rozterek ...pozostałych obowiązuje ustawa o powszechnym obowiązku ojczyzny i też za wiele nie będą mieli do gadania przy ogłoszeniu mobilizacji ...

Gość rodzina podnad wszystko
Nie. Kiedyś byłem związany z wojskiem, płacono mi więc niejako walka była moim obowiązkiem służbowym. Ale teraz mam własną rodzinę. Ona ma priorytet nad państwem. W razie "W" wywożę zonę i dzieci za granicę i już. Na szczęście moja żona nie jest Polką więc pojedziemy do jej rodzinnego kraju a ja wystąpię do Łukaszenki o azyl polityczny.

Gość gość
w razie wojny łukaszenko będzie już zaanektowany i nie będzie dokąd jechać. Fakt, trzeba najpierw rodzinę wywieźć, a potem wrócić by napier...lać gnoja agresora.

Gość Orgasm Addict
Nie mam ojczyzny. Jestem obywatelem świata.

Gość gość
Za ojczyznę na pewno nie, ale broniłbym swojego terytorium i bliskich. Na 100% nie poszedłbym do wojska, bo nie uznaję rozkazów baranów którzy bezpiecznie siedzą sobie w schronach i wysyłają ludzi na rzeź.

cos mi sie robi jak was czytam. walczyc o cudza rope i cudzy biznes za gowniane pieniadze i jeszcze bardziej gowniane obietnice, to sie raz dwa mobilizujecie. echh.. niepotrzebnie tu wchodzilam. ide sobie 🖐️

Gość gość
Jaką ojczyznę jej już nie ma została rozgrywana Rozgrabiły kolejne rządy majątek narodowy od mazowiecki Balcerowicz belka Suchocka tusek itd...Niech idą walczyć prezesi spółek i rządzący co za 6000tys zł miesięcznie nie podnoszą d**y z łóżka i tym podobni niech walczą a nie oni zabiorą wielka kasę i nogi za pas a głupcy niech oddawaja życie jak wywalcza to znowu ta mafia wróci i będzie matolami rządzić! !!!!!

Gość gość
świstak trojański dziś Tak, ale raczej za swoich bliskich, niż za ojczyznę, skoro ojczyzna to dzisiaj dudy, kopacze i szydła. oczko.gif X Ojczyzna to też świstaki trojańskie.Ojczyzna to każdy,nikt nie jest lepszy czy gorszy.

Gość szeregowybezwojska
Czym walczyć jak ja nie umiem obsługiwać żadnego karabinu ? Chyba że na kucharza to moge iśc bo nawet parówki potrafie ugotować...

Gość gość
ja napewno nie i biada temu kto pod przymusem da mi broń do ręki

Gość gość
Na Bliski Wschód,do Afryki czy Bałkany to się jechało,bo za kasę.. Matu zalem ma razję-durne pytanie,bo w razie zero kazdy dostaje mobilizacje,inaczej dezerter. A ten co by zone wywiozl za granice,nie mędrkuj,boś odwalił 15 lat i mając 40-chę lub mnie już pobierasz emeryturke też z moich podatkow a dorabiasz bo ci malo w jakiejś ochronie. Na Bialorus by pojechał,hehe.

Gość gość
Zrobił bym jak to uczynili by rządzacy uciekał z kraji.Nie jestem głupi by walczyć za rzadzacych!!!

...Kuszą polecam się :) ...nie wymyslilem sobie, gdzieś o tym pisałaś i zapamiętałem. .. ...każdy ma prawo żyć i dokonywać wyborów. Obawiam się tylko że w sytuacjach extremalnych nie wszyscy będą mieli wybór. .. albo kamasze albo kulka za dezercje...

Gość gość
Kto by chciał napadać na kolejną grecję jaką jest polska?Tak mocno ROZGRABIONO polskę przez rząd jak grecję.

Gość gość
Dzisiaj to poszłabym bo w****iona jestem 🖐️

...to co w Grecji rozgrabiły władze to jedno, drugie to skutek populistycznych rządów ...u nas nie wypłacano premii za mycie rąk, za niespóźnianie się do pracy, i .... już nie chce mi się szukać bo bzdurnych i u nas nie do pomyślenia zapisów w przepisach co się komu i za nic należy ... Kusza - nie dziwię Ci się, rozumiem Twój pogląd, zwłaszcza że bliski jest większej części młodzieży. Ja jednak już za stary jestem, zbyt wiele pamiętam, chowałem się w innych czasach i niektóre wartości zakorzeniły się głęboko. Oczywiście cieszy mnie otwartość granic, możliwość podróżowania po całym świecie, poznawanie innych ludzi kultur, ale nie zapominam że jest Polska, niewielki kraj, nieszczęśliwie położony, z bardzo specyficznym narodem który rożni się bardzo od innych głównie tym że w całej historii więcej krzywdy robi sobie sam niż doznaje od innych, a jedyne co potrafiło go jednoczyć to wspólny wróg .... ale tu się urodziłem, żyłem, kształciłem i jestem u siebie ...

Gość gość
Oczywiscie ze NIE !!!! Niech ci z rzadu sb walcza czy cos... Co ten kraj robi dla mnie mlodego obywatela? Urwie mi nogi rece i nawet nie dostane renty inw. Stwierdza ze nadaje sie jak najbardziej do pracy i zyj tu sb. A zeby miec swoje 4 sciany trza zadluzac sie do konca zycia pozdrooo Polskooo.

Gość świstak trojański
"Ojczyzna to też świstaki trojańskie.Ojczyzna to każdy,nikt nie jest lepszy czy gorszy." "Niech się nie zdziwi – kto wciąż zbawców słucha, Że będzie rabem kolejnych cezarów, Którzy okręcą kikut jego ducha W po stokroć sprane bandaże sztandarów." /J.K./ Przemyśl to sobie, Gościu. ;-)