Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość piotrrtoiq

Ultimo, Provident.

Polecane posty

Gość gość piotrrtoiq

Witam. Mam mały problem, może ktoś będzie mógł mi pomóc. Dnia 3.12.2015r wziąłem pożyczkę w Providencie (500zł + inne koszta - winienem oddać coś koło 9stówek o ile dobrze pamiętam). Oczywiście, byłem młody i głupi. Spłaciłem jedynie ze trzy raty po czym..."zapomniałem" o zobowiązaniu. Czasem przyszło jakieś pismo, w tym również (chyba, nie pamiętam już...) o tym, że mój dług jest oddany czy coś, firmie windykacyjnej czy komornikowi czy jakoś tak, nie znam się. Chyba było nawet wezwanie z sądu, czy przed sąd... I nastała cisza. Do dziś. Na adres zameldowania przyszło pismo od Ultimo. Coś w stylu, że chcą pójść na ugodę ze mną. I tu są dwa warianty przez nich podane: 1. Mam do 5października wpłacić na konto dług w wysokości coś ponad 6stówek 2. Albo skierują sprawę do sądu żeby tam polubownie dojść do porozumienia albo...albo czegoś tam innego :) nie pamiętam. Mam mętlik w głowie, napewno chcę spłacić stare długi. Ale naczytałem się różnych opini o Ultimo, o tym całym przedawnieniu kredytów/spraw... I już sam nic nie wiem. Wpłacić tą kasę na ich konto? Dzwonić tam? Czy jak? HELP :-)

Gość gośćpiotrrtoiq
Błąd, kredyt wziąłem dnia 3.12.2012r.

Gość gość piotrrtoiq
Ktoś, coś?

Gość gość
List polecony czy zwykły? Jeśli ten drugi, to nie reaguj.

Gość gość
Polubownie to można dojść do porozumienia bez sądu. W sądzie nie jest polubownie.

Gość gość piotrrtoiq
Polecony. W sumie, nie ja go odbierałem ale to chyba nie ma znaczenia... Chcę oddać te pieniądze ale nie wiem gdzie, jak i komu. :)