Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jutro mam gości co przygotować??

Polecane posty

Gość gość

Do wódki czy drinka? Standard to pałki kurczaka i sałatka grecka ale mi zbrzydlo. .co mogę przygotować?

Gość gość
Półmisek wędlin / kanapki koktajlowe/koreczki/galaretka z kurczaka/mnóstwo sałatek.

Gość gość
Kurczak nie, bo jutro piątek!

Gość gość
Chilli con carne na ciepło, do tego jakieś właśnie talerze wędlin, serów i zagryzek.

Gość gość
Przy czym chilli koniecznie z wołowiny i koniecznie z dodatkiem kminu rzymskiego.

Gość gość
Chleb ze smalcem, ogórki kiszone, grzybki w zalewie i inne tego typu marynowane rzeczy. Do tego ryby: np śledź w oleju.

Gość gość
Do wódki czy drinka najlepiej coś o malych gabarytach. Koreczki serowe, z kabanosem, mini szaszłyczki, śliwka w boczku, malutkie pizze, pieczywo czosnkowe itp

Gość gość
kup płaty matjasa z zrób w oleju z cebulką , półmisek wędlin, sałatka z pomidorów z cebulką, pieczarki marynowane, na ciepło mozesz zrobić żur z kiełbasą albo barszczyk czerwony z pasztecikiem, sałatka jarzynowa, jesli to obiad to łopatkę lub szynkę w piekarniku w całości potem w plastry ziemniaczki z koperkiem i jakaś surówka, ew udka, pałki, schaby,

Gość gość
U mnie zawsze jesy standard ale mieszkamy w de i jak sa niemcy u nas a zazwyczaj jest towarzystwo mieszane tzn niemcy i polacy jest zawzze to samo i kazdy sobie chwali. Tzn jaja z majonezrm, jajka faszerowane, kielbasa z cebulka smazona, pieczyqo czosnkowe, pomidory z mozarella, nagesty/albo mini steki, salatka z kurczakien/badz z porow, wedliny, koreczki. Nie wymyskam nic nowoczesnego bo to zswzze smakuje i chlopaki sie najedza przy wodce:)

Gość gość
Dzięki ..to mini spotkanie ..więc nie chcę cudowac. .będę miała tylko 2 H ..mąż rano zrobi zakupy a ja wrócę z pracy i będę musiała coś przygotować na szybko..

Gość gość
Na szybko to się robi właśnie chilli, potrzebujesz tylko składniki kupić i pokroić cebulę i paprykę. Reszta robi się w garnku praktycznie sama:)

Gość gość
Ja się nie bawię: kupuję gotowe ciasto kruche (albo wyciągam z zamrażarki jak mam akurat gotowe), robię ze 2-3 tarty wytrawne, albo jakieś dipy i pokrojone warzywa plus paluchy z ciasta francuskiego (też gotowego) czy grissini i wystarcza. To nie ma być przecież sycąca proszona kolacja, tylko parę chwil przy kieliszku :)

Gość gość
Z gotowego ciasta francuskiego koperty z piersią kurczaka pokrojona w kostkę i dodanymi posiekanymi suszonymi pomidorami. Proste, szybkie i smaczne.

Gość gość
gość dziś , a pojutrze sobota, i co z tego? Kurczak w piątek jest niemodny czy co?

Gość gość
"To nie ma być przecież sycąca proszona kolacja, tylko parę chwil przy kieliszku " No do wódki zagryzka powinna być porządna. Te Twoje włoskie paluszki to raczej do kieliszka wina lub kufla piwa.

Gość gość
Niektórzy są wierzący i piątek poszczą.

Gość gość
No to niech "niektórzy" sobie poszczą. Autorka nigdzie nie napisala, że jakieś posty uprawia.

Gość gość
"No do wódki zagryzka powinna być porządna. Te Twoje włoskie paluszki to raczej do kieliszka wina lub kufla piwa. " Zależy ile tej wódki. Jak masz w planach picie do upadłego i to owszem, szykuj małe wesele. Ale u nas takie spotkania to kilka kieliszków, wypitych przez cały wieczór, a nie pół litra na łeb :P

Gość gość
Skoro napisała, że kurczaka nie poda w piątek to jako pierwsze narzuca się skojarzenie z postem. Nie gorączkuj się tak bo złość Cię zadusi. Ty pościć nie musisz.

Gość gość
Napisała, że jej kurczak "zbrzydł" (czyli się znudził), naucz się czytać ze zrozumieniem, serio to się w życiu przydaje :)

Gość gość
swoją drogą ciekawi mnie podejście "katolików": mięso be, ale wódkę już można? ;)

Gość gość
A w którym poście napisała, że jej kurczak zbrzydł? Podaj godzinę bo ja takiego nie widzę. Poza tym po co najeżdżanie na katolików? Autorka rzeczywiście o poście nie napisała tylko ktoś inny, czy katolik nie wiadomo, może w jego domu rodzinnym się w piątki pościło i stąd takie skojarzenie.

Gość gość
W PIERWSZYM poście, w pytaniu.

Gość gość
Napisała w pierwszym już widzę, ale później napisała, że kurczak odpada z powodu piątku, chyba że to nie wpis autorki, co by oznaczało, że pisanie o zakłamanych katolikach jest nietrafne.

Gość gość
a autorka pisała, jakiego jest wyznania? :O

Gość gość
A autorka dalej nie wie co zrobić do jedzenia.... Hahahaha:D