Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

stare rury w aptece.

Polecane posty

Gość gość

Zaczynam nie nawidzic starych ludzi. Nie wszystkich. Ale naprawde z ta swoja roszczeniowoscia przeginaja. Bylam wczoraj w aptece po pewien lek. Kolejka nieziemska, baby (sorki starsze panie) porozsiadaly sie na krzeslach przy cisnieniomierzu . Weszla kobieta w 8 lub wiecej miesiacu ciazy, noi stanela w kolejce. Kolejka dluga jak jasny pieron, kobitka stoi podpiera sciane, widac ze jej ciezko. Jako ze ja stalam niemal na poczatku kolejki a dopiero 4 miesiac ciazy i czuje sie znakomicie, kiedy przyszla moja kolej powiedzialam ciezarnej zeby przeszla na moje miejsce, a ja pojde na jej. I sie zaczelo, stare prochna podniosly larmo ze czemu tak, ze moze sie w takim razie z nia zamienie. Tu juz mnie wkurzyla do granic i odpowiedzialam "moge ale widze wygodnie rozsadzila pani tylek na krzesle to jeszcze moze pani poczekac" ciezarnej bylo glupio ze taka awantura o nia. A ja uwazam ze dobrze zrobilam. I juz.

Gość gość
uwazaj uwazaj bo ty kiedyś tez będziesz taka stara rura :(

Gość gość
Ty lepiej się lecz bo tam gdzie ty się pojawisz to wszędzie kolejki i tłok i te stere "rury" co sie przepchają. Idiotko aptek jest co najmniej trzy na jednej ulice jeszcze sezonu grupowego nie ma i kolejek również a ty psycholu wszędzie widzisz tłok i kolejki idz lepiej do dobrego psychiatry mam nadzieje że i tam nie będą stare które wepchają się bez kolejki.

Gość gość
Znam to :/ dobrze zrobilas

Gość gość
Ja ja popieram. Kiedyś stałam w kolejce za jednym panem. Za mną nikogo. Podchodzę do okienka a tu z drugiej strony jakiś emeryt koło 70 się pycha. Zwróciłam mu uwagę ze teraz moja kolej. Jak on mnie wzywał od gowniar i smarkul. haha a miałam 36lat. Spokojnie mu powiedziałam ze sobie tego nie życzę a on widzę ze cały czerwony wiec jeszcze na serce zejdzie. Ale się pieklil. Fakt starzy ludzie bywają bardzo hamscy. Ale spokojne, do rozwydrzonej młodzieży nie podejda ani do podpitych mężczyzn.

Gość gość
*chamscy

Gość gość
9:44 i 9:51 to ta samam osoba bo tylko ty idiotko masz schize na punkcie wyimaginowanego tloku idz do psychiatry dziecino.

myślę że to takie przyzwyczajenia z przeszłości, kiedyś jak ktoś starszy zwrócił ci uwagę to był wstyd i jeszcze dostałas po głowie od rodziców za złe zachowanie. teraz nikt na nich nie zwraca uwagi, może o to chodzi? ja ustępuje miejsca w komunikacji miejskiej, a jak mi sie nie spieszy to i w sklepie przepuszcze jakąs starszą osobę, ale nie wyobrażam sobie zbierać obelg od kogoś, bo miałam czelność ustąpić kobiecie w ciąży czy komukolwiek innemu.. ciekawe jacy my będziemy za 40-50 lat

Gość gość
Ta autorka to idiotka ona wiecznie wypisuje że jakiś "staruch" ją wyzwał albo w autobusie wepchał się bez kolejki to jej stary tekst.

Gość gość
9:57. Słoneczko 'nie to nie ta sama osoba :D Ale widać niezła schizolka z Ciebie, ze wszędzie widzisz jedną osobę 🖐️ :D

Gość gość
Ten, tekst o żekomej kolejce w aptece też naciągany jest tyle aptek że praktycznie wcale nie ma kolejek tym bardziej że do sezonu "przeziębieniowego" jeszcze co najmniej 2 miesiace

Gość gość
10:09 Nie zesraj się z emocji detektywie :D :D :D

Gość gość
10:12 Słownik sobie kup hehe

Gość gość
Miało być rzekomo to z rozpędu sory

Gość gość
Jaja sobie robisz? U nas pół biura kicha i kaszle. Sezon już się zaczął. W przedszkolu pol grupy siedzi w domu i choruje.

Gość gość
10:12 myślisz,że kolejki są tylko w sezonie przeziębieniowym? W sierpniu stałam w kolejce po test ciążowy ok 20 minut

Gość gość
Autorka jeżdzi autobusami i tramwajami i jest z tego powodu nieszcześliwa, ja nie pamiętam kiedy ostatnio jechałam środkami komunikacji miejskiej pewnie dlatego taka nieszczęsliwa.

Gość gość
W aptece nie musi byc wcale wielkiego obrotu, aby utworzyła sie kolejka. Wystarczy jedna osoba, która wybrzydza, sto razy pyta o to samo i zajmuje 5 minut. Wystarczy, aby za nią stanęło już kilka osób. Poza tym są apteki przy przychodniach, gdzie wszyscy wstępują po wyjściu od lekarza, tam często jest duży ruch.

Gość gość
I zskezy gdxie apteka. W srodku osiedla jest pustawo. Ale juz przy wiekszych wezlach komunikacyjnych ludzi ful. I prawda. Dużo starszych osób jest bardzo roszczeniowych. Czy to w aptece, u lekarza czy w autobusie. I zwykle obrywa się spokojnym osobom. Grupa rozwydrzobych nastolatków nie jest upominana; podobnie jak wydziarany podpięty facet itd. Z chamstwen trzeba walczyć. Niektórych to chyba dopiero co od pluga oderwalo.

Gość gość
Matka i baka autorki to stara rura a jabłko od jabłoni. ......

Gość gość
10:20 A teraz napisz to poprawną polszczyzną, bo ni c***a Cię nie można zrozumieć :D

Gość gość
10:24 A ty co się tym tak podniecasz? Do roboty leniu patentowany 🖐️

Gość gość
zauwazylam ze wiecej chamstwa wsrod mlodziezy.ale nikomu nie przeszkadzaja chamskie odzywki czy inne zachowanie tego typu jesli pochodza od slicznej trendy ubranej 20 latki, czy przystojnego wystylizowanego 20 latka.natomiast stary dziad czy baba w dodaku w ciuchach z lumpeksu powoduje niechec juz za wyglad i istnienie, nawet jesli nic nie mowi. zapewne wszyscy powiedza ze to urocze jak przystojny mlodzieniec spusci gacie i zacznie lac na srodku chodnika w bialy dzien a obrzydliwe jak stara baba w starej spodnicy zwroci mu uwage

Gość gość
10:32 Przestań ćpac trolu :D 🖐️

Gość gość
zaloze sie ze autorka tekstu nie utrzymuje kontaktu z rodzicami, bo sa starzy i brzydcy.no chyba ze matka ja urodzila w wieku 15 lat a ona sama ma 15, to jeszcze moze byc atrakcyjna laska o ile zadbana i szczupla

Gość gość
tu 10.32 do 10.34, nozyce sie odezwaly czy co?nie jestem trolem

Gość gość
Gośc z 13:34 - a w domu wszyscy zdrowi?

Gość gość
Utrzymuje kontakt z rodzicami. Owszem! Powiem wiecej! Ustepuje miejsce starszym ludziom jesli widze ze sa w porzadku a nie roszczeniowi, wiec chyba nie jestem taka straszna jak tu ktos opisal. Ale w sytuacji kiedy kobieta z brzuchem pod nosem przestepuje z nogi na noge i podpiera sciane i widac ze kobiecinie ciezko a ja postanawiam oddac moje miejsce w kolejce skoro "starsze panie" udaja ze nie widza i jeszcze jedna z druga piluja japy jakby im sie krzywda dziala to sa dla mnie stare rury i koniec. Nie chcialy ustapic? Ok. Ich sumienie. Ale do tego co ja robie ze swoim miejscem w kolejce to im za przepr. Gowno! A kolejki w tej aptece sa zawsze bo jest najtansza apteka. I jest w centrum.

Gość gość
A ja myślę, że ludzie potrafią być roszczeniowi i pozbawieni jakiejkolwiek empatii niezależnie od wieku. Starzy i młodzi potrafią być wredni, ale również starzy i młodzi potrafią być uprzejmi. Różnica jest taka, że to starzy (najczęściej) swoją roszczeniową postawę podkreślają dodatkowo niepotrzebnymi awanturami, dodatkowo w niektórych miejscach (jak przychodnie, apteki) jest ich po prostu najwięcej więc siłą rzeczy rzucają się bardziej w oczy. Szkoda tylko, że część tych starszych osób zarzucając innym brak kultury, bo "kiedyś to było lepiej i się starszych szanowało" zapominają, że kiedyś również szanowano kobiety w ciąży... Co do całej sytuacji: autorko dobrze zrobiłaś. Skoro panie były porozsiadane na krzesłach to było im wygodnie i mogły te parę chwil dłużej poczekać. Skoro żadna z nich (chociażby następna w kolejce po Tobie) nie kwapiła się do opuszczenia stołka, bo zaraz jej kolejka to widać żadnej spieszno nie było.