Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy Polacy dlatego nie chca uchodzców bo sami sa jedna z najbardziej

Polecane posty

Gość gość

nielubianych nacji na swiecie? w Niemczech uwaza sie nas za złodziei, w UK za wyludzaczy socjalu i złodziei, USA ma nas za za polinteligentnych (kawaly typu 'głupi jak Polak' weszly do kanonu komedii) i w ogole nie chca nam dac zadnej wizy (mimo, ze cala UE i polowa reszty swiata i to 3 wiz nie potrzebuje). na Litwie nas nie lubia, Czesi nas nie lubia, chyba jedyna nacja ktora nas lubi, a nawet powaza to (O IRONIO!!!) Turcja....(tak, tak, ci ciapaci, brudni islamisci) czy to wlasnie dlatego odbijamy na nich swoje zale i nienawisc, i traktujemy ich tak jak reszta swiata traktuje nas?

Gość gość
co za bzdury, od lat w kazdych rankingach ''lubienia'' to Czesi i Słowacy nas lubią, czesto zartuja z Polakow ale nas lubią, podobnie wielu Francuzów (nie wiem dalczego)

Gość gość
tak, czesi nas bardzo lubia :D dlatego co drugi 'skandal' w czeskiej prasie jest zwiazany z polska zywoscia i jej bojkotem :D akurat czesi nas nei lubia :P za to lubia rusków ;)

Mam takie nieodparte wrażenie, że Polaków to najbardziej nie lubią inni Polacy :(

Myślę, że problem niechęci do uchodźców jest o wiele bardziej skomplikowany niż zwykła sympatia czy jej braku. Wchodzi tu w grę nasza kultura, religia, korzenie, stereotypy, media itd. itp.

Gość gość
To nie są żadni uchodźcy tylko imigranci. Dlaczego wprowadzacie ludzi w błąd?

Gość gość
Dlaczego polacy nie chcą u siebie obcych nacji których utrzymanie będą musieli pokryć z własnych pieniędzy których sami maja za mało aby ich życie było godne jest mało istotne. Istotne jest to że nie powinni ich u siebie chcieć z powodów które powyżej wymieniłem. Niestety dla debili ważna jest religia i jedyny prawdziwy bóg albo propaganda mówiąca że każdy allah to terrorysta. Kożyść z tego taka że choć polacy są bezdennie głupi to zupełnie przypadkiem wybierają słuszną i korzystną dla nich opcję sprzeciwiając się fali muzułmanów ze swoich idiotycznych powodów.

Gość gość
*korzyść

Gość gość
a moze w koncu to, ze obcy dostana kase 'za nic' spowoduje ruszenie w Polsce i polacy zawalcza w koncu o swoje?! kiedys bylam przeciwnikiem wprowadzenia euro. zarabiam minimalna, jak by mi ja wyplacili w euro (czyli 300eu) a ceny oczywiscie zostana takie same (bo juz sa, ceny u nas nie odbiegaja wysokoscia od cen w calej unii) to chyba bym sie powiesila. ale teraz jestem ZA! i to jak najszybciej! i nie to by nagle zarabiala minimalna UE, czyli 1300eu, bo to jest wciaz 300eu, ale takich jak ja sa MILIONY! i kiedy te miliony dostana wyplate 300 eu i beda z tego musialy utrzymac nie tylko siebie ale cale rodziny, to moze (MOZE!) w koncu cos sie zmieni :O i moze polacy zawalcza o siebie kiedy migranci za naciskiem unii dostana od nas wiecej niz my mamy. to nie tak, ze kazdy islamista siedzi i czeka na kase. :O to samo mowia o nas w UK chocby, Cameron nie jest przeciwny polakom jako nacji, sporo z nas wyjedzajac pracuje, ale tez M A S A polaczkow wyjechala by siedziec na socjalu! albo wyjezdza maz, zglasza na wyspach, ze ma dzieci, dostaje na nie kase, a zonka z tymi dzieciakami siedzi w polsce i dostaje te kase zyjac tu jak paczek w masle :O to jest zwykle zlodziejstwo i to wku/rza anglikow wlasnie. u nas tez sa syryjczycy, sa turcy, stoja nawet meczety! od lat! czy mamy bomby? czy mamy scinajace polakow glowy? ci ludzie pracuja i placa podatki tutaj od LAT!!! i na pewno czuja sie dumni widzac w tv czy czytajac na forach czy fb jakies zbiórki na manifestacje przeciwko nim, jakich nie ma w calej europie :O ze tez anglicy w 2000 nie wzieli flag i tablic i nie poszli z manifestacjami ppo calym londynie skandujac ze nie chca polskiej choloty u siebie :O pewnei czulibysmy sie wyjatkowi siedzac w domu i widzac to co widzi caly swiat w tv, nie?

Gość gość
skad te dane o gwa/ltach wsrod imigrantow? jak to sie ma do statystyk innych nacji/wyznan rel. ??

Gość gość
gość dziś a moze w koncu to, ze obcy dostana kase 'za nic' spowoduje ruszenie w Polsce i polacy zawalcza w koncu o swoje?! kiedys bylam przeciwnikiem wprowadzenia euro. zarabiam minimalna, jak by mi ja wyplacili w euro (czyli 300eu) a ceny oczywiscie zostana takie same (bo juz sa, ceny u nas nie odbiegaja wysokoscia od cen w calej unii) to chyba bym sie powiesila. ale teraz jestem ZA! i to jak najszybciej! i nie to by nagle zarabiala minimalna UE, czyli 1300eu, bo to jest wciaz 300eu, ale takich jak ja sa MILIONY! i kiedy te miliony dostana wyplate 300 eu i beda z tego musialy utrzymac nie tylko siebie ale cale rodziny, to moze (MOZE!) w koncu cos sie zmieni pechowiec.gif i moze polacy zawalcza o siebie kiedy migranci za naciskiem unii dostana od nas wiecej niz my mamy. x Chcesz uleczyć jedną chorobę zarażając organizm inną? Chcesz zmusić polaków do zamanifestowania odruchu obronnego zabierając im jeszcze więcej niż dotąd się im zabiera? Trochę to przewrotne ale i naiwne według mnie bo marne szanse żeby naród twierdzący ,,wola boża'' zdolny był do skutecznej walki o swoje korzyści.

Gość gość
no naiwne, ale co zostalo?? ten kraj jeszcze jak widac nie osiagnal dna, moze zakopuje sie tylko coraz bardziej w mule, ale dna nie osiagnal bo od dna mozna sie odbic :O

Gość gość
A ja jestem wręcz odwrotnego zdania. Ludzie a szczególnie głupi i pokorni zindoktrynowani/wyuczeni na poddanych godzących się na swój los przyzwyczajają się do coraz cięższych warunków życia i jedyne do czego są zdolni to marudzenie że jest im źle. Gdyby mieli okazję wymierzyć sprawiedliwość i własnoręcznie zatłuc sprawców swojej nędzy to zaraz by się w nich boskie przykazania odezwały które wpojono im okaleczając ich na całe życie i skazując na głupotę i nędzę. Bo oni by chcieli żeby wilk siedzący przy owcy z głodu zdechł i pozwolił sie owcy paść bez przeszkód. To jest kraj zje/ba/nych religijnych debili.