Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Przylapalam dziecko na klamstwie. Jakie konsekwencje?

Polecane posty

Gość gość

Jakie konsekwencje u was sa wyciągane jeśli dziecko klamie i wy wiecie/ macie dowod ze klamie? czy w ogole interweniujecie wtedy? Ja przylapalam moją na kłamstwie , a u nas w domu kłamstwo to jedno z największych wykroczeń. Wie dobrze ze najbrytalniejsza prawda nie jest tak dotkliwa , jak piękne kłamstwo . Kara poszla w ******* przywileje i oczywiście dasy, fochy, obraza majestatu. Czy wg was jest to sprawiedliwe postepowanie? Jak w waszych domach jest traktowane kłamstwo z ust dziecka??

Gość gość
na razie nijak

Gość gość
ile ma lat

Gość klamstwa z ust dziecka
Wiek szkolny . Tyle razy się prosi, blaga, ostrzega, zakazuje aby bawila się pilką w domu, ponieważ wielokrotnie narobila szkod gdy pilka latala po scianach, czy psu rzucala, no ale gdy kota ni ma to mysyz harcują . Poszlo, przechodząc miedzy pomieszczeniami z piłką w reku odbila ją tak ,ze poleciała prosto na kwiatka na stojaku, co za tym idzie kwiatek świeżo podlany z blotnista ziemią runął w pizzduuu, a bloto jeszcze się rozchapalo po całej podłodze i dywanie jak wielki kleks. Ja to akurat wszytko widziałam, ale postanowiłam dopiero po minucie wejść do salonu i zapytać się co się stało. Dziecko wine zwalilo nanaszego psiaka, ze niby biegal i wpadl na kwiatka , ale widziałam akurat na własne oczy ,ze wersja wydarzen jej mija się z faktami . Za to poszla kara na przywileje za kłamstwo w oczy, plus musiala jeszcze sprzatac bloto podłogi, ale bezowy dywan niestety będzie musial isc do pralni i jestem skora potracic jej ze skarbonki koszt czyszczenia dywanu

Gość gość
prawidlowo

Gość gość
Ja nie gram z dzieckiem w żadne gry, jeśli wiem coś, to mówię otwarcie: wiem co się stało, ale chciałabym usłyszeć też Twoją wersję. Później pytam czy widzi jakieś rozwiązanie problemu. Ona oczywiście z reguły czuje skruchę (przynajmniej tak się zachowuje) i przeprasza, ale nad karą zastanawiamy się już oboje z mężem, która musi być wymierna do przewinienia. Uważam, że zapłata z kieszonkowego za czyszczenie dywanu jest ok.

Gość gość
Ile jeszcze bedzie tematow o karaniu dziecka ..lubisz sie znecac nad dzieckiem

Gość klamstwa z ust dziecka
No dobra to jeśli NIE kary ,to napiszcie jakie konsekwencje ??. Chodzi mi o konsekwencje, jak nie kary to jaka inna alternatywa? chętnie z nich korzystam ,lecz pomysl napiszcie co w zamian

Gość gość
Cofnąć na miesiąc kieszonkowe. Jak nie poskutkuje, to cofnąć na drugi miesiąc. Aż do osiągnięcia rezulatatów.

Gość gość
dzieci to dzieci, broić i kłamać będą, ja kłamałam i mimo kar robiłam to dalej nie przychodziłam jako nastolatka na czas do domu, miałam zakaz na tydzień wychodzenia, a potem znowu to samo żeby nie było wyrosłam, mam już duuużo lat, nie kłamię, wszystko mi się układa, a i ja jestem poukładana, a nikt nie wróżył mi tego, bo byłam zbyt krnąbna sama sobie odpowiedz czy jest sens az takie konsekwencje wyciagać

Gość gość
Ty tak. A znam przypadek gdzie dziecklo było krnąbrne i kłamało i nie wyrosło na ludzi :/

Gość gość
Jeżeli nauczysz dziecko że kłamstwo jest bardzo złe i bedzie ponosic konsekwencje to zapamieta to w dorosłym zyciu. Pewnie potem spróbuje i poniesie konsekwencje , po cichu przyzna racje rodzicom i wiecej nie bedzie tak robic .

Gość gość
na ludzi może i nie wyrosnąć poukładane dziecko, ja wyrosłam ale każdy jest inny, wiadomo

Gość gość
kara za kłamstwo się nalezy

Gość gość
u nas kłamstwo tez jest zle traktowane, ale bez przesady

Gość gość
wiekszosc matek polskich to narcystyczne kurwy z mentalnoscia komuny kobiety cipy sluzacej co to poejcia nie ma jak wychowac dziecko 333 www.youtube.com/watch?v=n08-SNPvLKk

Gość gość
Dziecko nie może czekać na decyzję o karze do następnego dnia, decyzja musi paść w dniu przewinienia. Bo takie czekanie w niepewności odbija się na psychice dziecka.

Gość gość
I jaką karę w końcu dostała?

Gość gość
kara należy się za większe przewinienia

Gość gość
pas skórzany wojskowy

Gość gość
ojjj pas wojskowy to u nas rekwizyt na emeryturze ,od dawien dawna urlopujący jako przeżytek wychowawczy :D

Gość gość
stosowany oczywiście na mnie , nie przez nas -w gwoli wyjaśnienia :P