Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość mama3latka3

Nebulizator dla malego dziecka

Polecane posty

Gość gość mama3latka3

Co polecacie? Jakie macie doświadczenia? Maluchy bardzo wspolpracowaly, czy było ciężko przekonać do inhalacji?

Gość gość
Rozumiem że dziecko jak w nicku, trzylatek? Mojemu już lekarka wkręciła że to taka strażacka maska gazowa, bo zauważyła na wizycie że interesuje się strażakami. Mały podłapał i bez problemu dał sobie nakładać. Jak go nosiło, to przytykałam do twarzy maseczkę dla dorosłych i udawaliśmy strażaków "na akcji", a przy bajkach na komputerze w ogóle nie było problemu.

Gość gość mama3latka3
O dzięki za podpowiedz. Mój tez uwielbia strazkaow. Na pewno skorzystam z pomysłu. wlasnie zamowila nebulizator i zastanawiam się jak to będzie. Lekarz mnie nastraszyl, ze raczej niepotrzebnie kupuje, bo dziecko nie będzie chciało wspolpracowac.

Gość gość
Na zapalenie oskrzeli to jest super sprawa. Ja z 2,5 letnim dzieckiem dałam radę to Ty ze swoim trzylatkiem też dasz :) I tak jak ktoś napisał wyżej jak bardzo będzie problem to przy bajce. Ja mojej córce kiedy już się niecierpliwi mówię, że jeszcze zaśpiewamy trzy razy wlazł kotek i już - pomaga. Zapraszam na mój blog czekoladowedrzewo na blogspocie

Gość gość
U nas pierwszy raz mial inhalacje z nebulizatora jak mial 2 lata i 9 miesięcy, pierwsze dwa razy sie wyrywal i plakal, ale bylam zdeterminowana, bo mial zapalenie krtani i grozily nam bolesne zastrzyki albo i szpital, nastepne razy juz byly ok, wlaczalam bajkę, albo piosenki z telefonu, na kolana i jakoś te parę minut siedzial spokojnie, potem juz nawet sam wlaczal przycisk od nebulizatora :)