Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co położyć na przewijak, taki przekladany przez lozeczko?

Polecane posty

Gość gość

Zeby dziecko nie lezalo na zimnym, nieprzyjemnym materiale plastikowym, ale zeby tez to latwe w utrzmaniu było w przypadku zabrudzenia ulania.

Gość gość
Podkład jednorazowy kupisz w aptece..jak się zabrudzi wyrzucasz..albo pieluchy tetrowa

Gość gość
drogo wychodzi z podkladami...

Gość gość
link źle wszedł, wpisz w wyszukiwarkę prześcieradło na przewijak

Gość gość
Ja kładę tetrę, której mam cały stos, bo przy malutkim dziecku przydaje się do różnych celów. Pokrowiec też trochę słabo, bo ile trzeba mieć na zmianę jak na początku maluszek może kilka razy dziennie zabrudzić?

Gość gość
No bez przesady, ze drogo, przeciez - o ile dziecko nie zabrudzi- to nie trzeba takiego podkladu zmieniac codziennie, ja kupowalam seni najmniejsze chyba za 4 zl za opakowanie

Gość gość
Zwykla tetrowa pielucha

Gość gość
Pieluche flanelowa- ciepła, przyjemna w dotyku.

Gość gość
Pokrowiec na przewijak, albo tetre, flanele, flanele podszyta cerata lub recznik. Ja mam pokrowiec frotte a na nim zlozona tetre pod tylek, zeby nie prac wkolo pokrowca w razie wycieku, zabrudzen itp.

Gość gość
Podkladki z rosmana, można je nawet w wodzie "prac" , tzn ja w misce je nie raz czyscilam. W paczce jest chyba 10 sztuk za 10 zl, a 1 sztukastarczala mi na sporo czasy, bo je prałam

Gość gość
podkłady chyba najlepsze, nie sa drogie a nie zmieniasz za każdym razem, ja podkładam swoim dziecią pod pościel zeby nie zsikały.

Gość gość
no cholere jakieś podkłady jednorazowe. Ani to ekonomiczne, zaśmieca tylko bezsensownie. Pieluszka tetrowa, najlepiej komplet kupić, przecież to sie co rusz będzie brudziło

Gość gość
na początku kładłam podkłady, bo nie lubię jak mi się pielucha tetrowa przy przewijaniu/przebieraniu roluje, zwija itp., dziecko dodatkowo ją rozkopuje... teraz nie kładę nic i też jest dobrze, nie widzę, żeby dziecku było niemiło na gołym przewijaku, wręcz przeciwnie, to chyba jego ulubione miejsce do leżenia, tam zaczęło pierwszy raz "mówić" do wzorków na przewijaku :)

Gość gość
Ręcznik lub tetre.

Gość gość
ja kupuje podkłady jednorazowe. na początku często się brudziły,teraz już tak nie.

Gość gość
ja podkładałam tetre może też i po to by dziecku nie było zimno ale może nawet przede wszystkim dlatego że jak czasami miało pupę ubrudzoną kupą to wolałam żeby sie tetra ubrudziła i poszła od razu do pralki a nie żebym musiała pucować ten przewijak

Gość gość
Nie wierze w co tu czytam. Przeciez, jak juz ktos wyzej podkreslil, do przewijakow sa pokrowce na gumce, a wy rozkminiacie jakies partyzanckie alternatywy, jakby co najmniej w sklepach tylko gozdziki z octem sprzedawano. Pod tylek tylko cos jeszcze podlozyc luzem zeby sie nie pokrowiec nie zasikal i nie zasral, poza tym nic. Bedzie dlugo lezal czysty, bez koniecznosci przepierki i nic sie nie przesowa, nie sciaga ani nie roluje.

Gość gość
Tetra tez sie nie przemieszcza na pokrowcu frotte lub z innej tkaniny, bo nie ma poslizgu tak jak na ceracie.