Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pytanie w sprawie faceta

Polecane posty

Gość gość

Jak to jest możliwe, że można podobać się facetowi fizycznie, a on nie jest w stanie zdobyć się na rozmowę. Pracujemy razem, ja mam 26, on 37, jest singlem bezdzietnym. Całe jego podrywanie sprowadza się do komplementów, aluzji seksualnych, gapienia się mniej lub bardziej obleśnie. Nic dziwnego, że nie dałam temu szansy, bo mnie na samym łóżku nie zależy. Ale raz powiedział coś, co mnie zastanowiło 'jestem dla ciebie za stary'. to zabrzmiało jakby był za stary do związku, no bo przecież nie do łóżka. stąd pytanie, czy powinno się dawać szanse - na kawę, jedną , drugą, trzecią, nawet jeśli koleś prześwietla nas jak rentgen i ma wymalowane pożądanie na twarzy i potrafi rzucić tekst, że chciałby nas zobaczyć w playbou. Powiecie, że dziecinne pytanie, a mam 26. OK, nie mam dużego doświadczenia z facetami. Stąd pytam.

Gość gość
napiszcie coś, proszę.

Gość gość
Umów się na kawę to zobaczysz jak będzie się zachowywał.Najwyżej szybko się urwiesz z tej randki.

Gość gość
rozsądny koleś, dobrze zdaje sobie sprawę z dzielącej was przepaści wiekowej. Dał ci to jasno do zrozumienia, jak i to czego chce :D ... swoją drogą, dla niego o jeden krok za daleko może być ostatnim w jego życiu (a przynajmniej takie widmo może na nim ciążyć). Zrozum, uszanuj, i zacznij od końca albo nie marnuj mu życia :)

Gość gość
no wiesz, opisujesz go tak jak by rzucał tylko obleśnymi tekstami. A ty zastanawiasz się bo nie liczysz że spotka Cię coś lepszego? Czy masz inne myślenie? Taki teks jestem dla Ciebie za stary może oznaczać wiele, zalezy kto to mówi i w jakiej sytuacji. Może oznaczać, że face mówi nic z tego nie będzie ale nie chce cię ranić. Może oznaczać że przeżył swoje i wie, że takie związki nie są łatwe?

Gość gość
gość dziś 20:49] Umów się na kawę to zobaczysz jak będzie się zachowywał.Najwyżej szybko się urwiesz z tej randki. Umówiłam się na jedną kawę. Jak przyszłam, to miał taki jakby uwodzicielski głos /możecie się śmiać, opisuję jak było;)/, a ja wtedy poczułam u siebie dystans i przez całe spotkanie byłam mega miła i wesoła, ale nie zrobiłam nic, co by mogło prowadzić do jakiejś zażyłości. i on posmutniał i mało mówił. odprowadził mnie potem i na pożegnanie podał mi rękę. więc...dziwna była ta kawa.

Gość gość
rozsądny i z klasą :D

Gość gość
yyyy. dałaś mi do myślenia. dlaczego się zastanawiam? bo go naprawdę polubiłam (nie jest przystojny obiektywnie) i trochę mi przykro z powodu tej sytuacji. co oznaczał tekst? nie wiem, może to co mówisz. ja powiedziałam wtedy, że wcale nie jest za stary. a on powiedział, ze pojdziemy na kolejna kawe. i nie poszłam na jego impreze i napisał, ze mu przykro. jak mogę być za mloda w wieku 26 lat dla kogos 10 lat starszego? jakim cudem?

Gość gość
zastanawiałam się, kiedy Wam to powiedzieć, ale to jest ten moment. on jeszcze ma kogoś do układu za granicą, gdzie kiedyś mieszkał. ta laska ma na oko 42 lata. nigdy z nią nie mieszkał , tylko sypiał.

Gość gość
to już jego opis jest pełen. ja jestem młoda, wykształcona, ładna - tak mówią ludzie - i nie mogę pojąć, dlaczego facet zachował się w ten sposób. podobałam mu się fizycznie, to było b. widać, ale...uważał, że za głupia jestem? za mało doświadczenia życiowego czy czego?

Gość gość
no teraz trochę, lepiej skoro rozumiesz moje pytanie po co się zastanawiasz, bo go trochę polubiła. Z opisu nie do końca to widać raczej do przystojnych nie należy, jest cichy, smutny... Dziwnie to brzmi ja na osobę, którą masz lubić. Jeżeli ma laskę na wszelki wypadek, to może jest facetem z klasą i na prawdę nie chce Ci niszczyć życia bo myśli, że jest za stary a jak by co ma dziewczynę na stare lata. Jak Ci się na prawdę spodobał i chcesz to ciągnąć to umów się na kolejną kawę.

Gość gość
Dobrze mu obciagnij to bedzie twoj

Gość gość
jest nieprzystojny i cichy, ale smutny to nie - wygląda na zadowolonego z życia. podobno mówił naszemu koledze kiedyś, ze chce być sam. nie będzie kolejnej kawy, bo wyjechał znowu do pracy za granicę. do kraju azjatyckiego tym razem. nie pisze nic.likuje moje zdj tylko.

Gość gość
glupia jestes.za stary znaczy ze chcialby cos wiecej niz po misjonarsku a ty pokazalas, ze na nic innego cie nie stac.

Gość gość
I jak będę miała 35 i też będę sama, to nigdy nie będę lubić obleśnych spojrzeń, aluzji i nigdy nie zacznę znajomości od łóżka. Brzydzę się tym.

Gość gość
No ale czego oczekujesz? Chcesz go zdobyć? wkurza cię że facet cię olał? Tylko go lubisz a oczekujesz , że rzuci wszystko i wpadniecie sobie w ramiona?

Gość gość
OMG. Oczekiwałam - teraz już raczej niczego, chcę zrozumieć - odrobiny szacunku i zainteresowania, rozmowy najzwyklejszej. A gość, nawet jeśli chciał ze mną być, to nie był w stanie nawet poudawać, że obchodzi go coś poza seksem. To chyba to.

Gość gość
Ale wszystko wiesz, widzisz. Widzisz, że nie zleżało mu na tobie, nie chciał niczego. Tylko seks. A teraz ma Ci wytłumaczyć czemu tak jest? Zastanów się czemu się tym tak przejmujesz?

Gość gość
hmm...może mam coś nie tak z poczuciem własnej wartości? bo jak masz obiektywnie dużo do zaoferowania starszawemu brzydalowi (jak mowilam, nie ja go tak nazwałam), a on wybiera tylko seks, to...trochę nie możesz zrozumieć.

Gość gość
dziękuję , że odpisałaś/eś :) zdaję sobie sprawę, że nie jest to najciekawszy wątek, ale dla mnie wazny.

Chciałas, zeby udawał, ze chce czegoś wiecej, chociaż nie chciał? To znaczy - potrzebowała pretekstu, pozorów, ze ma z tego cos byc, zeby mu do łóżka trafić? To uczciwy facet, dał ci do zrozumienia, ze jeśli chcesz seksu - to OK, ale on nie chce dac ci nic wiecej. Nie chciałas takiego układu - wycofał sie.

Gość gość
nie masz za co dziękować. Po prostu zastanów się jeszcze raz na tym. Może nie warto marnować czasu na kogoś kto z góry zakłada tylko seks?

Gość gość
widocznie nie jestes tak atrakcyjna jak myslalas.proste

Gość gość
no tak, macie rację, że nie warto. tylko jedno wytłumacze, bo on jest wlasnie takim trochę dziwakiem. i nasz wspolny kolega mowil, ze on na pewno chce milosci, bo każdy chce bla bla bla wiec ja do końca nie wiedziałam i trudno mi uwierzyć, ze ktoś ma pod 40tke i chce być sam. niektórym wlasnie, z powodu dziwactwa tez, nie wychodzi. dopiero teraz widze, tez w tym watku, jak to napisałam czarno na białym, ze to człowiek, który chyba po prostu nie chce dziewczyny, rodziny. tylko seks.