Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dawkowanie No spy

Polecane posty

Gość gość

Mam wątpliwość odnośnie tego, czy zażyłam dobrze no-spę. Jestem w 16 tygodniu ciąży. Ze względu na silne bóle brzucha i krzyża (jednak bez czynności skurczowych i przy prawidłowym obrazie w badaniu) dostałam zalecenie brania no spy (wraz z magnezem)- w razie silnego bólu miałam brać nawet do 3 tabletek no spy forte na dobę. Ze względu na to, że ból lekko zelżał, rano wzięłam zwykłą no-spę- 40, potem ból się nasilił i w ciągu dnia wzięłam jedną no spę forte 80, po godzinie 18.00, jako że nadal odczuwałam dolegliwości wzięłam 40- w sumie dobowej dawki nie przekroczyłam- wzięłam 160, przy możliwości zażycia nawet 240 mg, jednak jednej rzeczy się obawiam- po prostu przez pomyłkę wzięłam wieczorną dawkę no spy za wcześnie- myślę, że od dawki drugiej no spy (80 ) mogło upłynąć około 3 h- moje obawy dotyczą właśnie tego, czy tym odstępem czasowym nie mogłam zaszkodzić dzieciaczkowi np. odnośnie serca. Wiem, teraz się martwię, trzeba było myśleć wcześniej, ale po prostu zażyłam automatycznie z innymi wieczornymi lekarstwami, gdyż zaraz kładłam się spać, bo byłam wykończona po dwóch poprzednich nieprzespanych nocach. Na ulotce jest napisane tylko, że do trzech dawek podzielonych- nie ma konkretnych wskazań odnośnie odstępstw czasowych. Dziękuję z góry za informacje.

Gość gość
No i po co się zadręczasz? Coś to zmieni? Cofniesz czas?

Gość gość
Ani nie cofnę czasu, ani się tak znowu nie zadręczam- mam wątpliwości. Mimo wszystko proszę o odpowiedzi konkretnie na pytanie, jeśli ktoś się orientuje. Pozdrawiam.

Gość gość Klaudia
spokojnie :) , brałam nospe forte rano po poludniu i wieczorem ..zalecenie od lekarza :)

Gość gość
Dziękuję bardzo- czyli to nie problem, że między jedną a drugą dawką upłynęły zaledwie 3 h...