Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zmienic,nie zmienic

Polecane posty

Gość gość

Witam, borykam sie z problemem , jak sadze dosc popularnym. Potrzebuje rozmowy zeby moj mozg w koncu cos zrozumial bo wiem ze zle robie ale robie to nadal... Jestesmy razem juz jakies piec lat,od prawie trzech mieszkamy razem, od roku mamy coreczke. Przyszly maz pracuje intensywnie poswieca sie i zdrowie za granica ja siedze w domu z dzieckiem. Podporzadkowujac sobie dom i charmonogram dnia tylko do nas dwoch . Ukochany zjezdzal na pare dni,lecz ostatnke byl miesiac na l4 i tu sie zaczyna , klotnie,sprzeczki,nie domowienia , oskarzenia. Z ostatniej naszej powaznej rozmowy wynika ze ja jestem winna ,ze od poczatku mieszkania razem probuje go zmienic na swoj ideal . Chce zeby byl kims kim nie jest i nie da rady byc. Po rozmyslaniu przyznalam racje i bije sie ze soba , bo nie moge przestac go pouczac , krytykowac zwracac uwage,a byn chciala byc ta wspanialam zona . Pytam moze ktos wie jak z tym przestac , jakies rady??:-(

Gość gość
Nie kochasz go tak naprawde. Nie dziwię się ze facet ma.Cię w sypie. Widać ze dobry gość skoro w ogole Ci o tum powiedział. Inny by Ci spral pysk i wyrzucił z domu, a dziecko zabrał i wynajął dobrego prawnika żeby udowodnił żeś nic nie warta i nie masz praw do dziecka

Gość gość
A Ty chciałabyś, żeby Cię ktoś zmieniał w/g własnych pomysłów na życie? Jak ktoś jest bałaganiarzem, a Ty wymagasz od niego, żeby robił porządek zawsze kiedy nabałagani, to on to zrobi, ale za chwilę wróci do dawnych przyzwyczajeń. To tak, jak powiedzieć alkoholikowi: przestań pić bo ja mam tego dość!" Owszem na chwilę zaszyje sobie d/u/p/ę ale co z tego, jak po jakimś czasie wraca do picia? Zmieniaj siebie, jak chcesz, a jego zostaw takim jaki jest bo zmieniać go mogli w dzieciństwie (wychowywać, narzucać mu co dobre lub złe, wpajać zasady zachowań itp.) RODZICE, ale przenigdy kobieta. 🖐️