Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co to za wysypka u mojej 2latki?

Polecane posty

Gość gość

Wysypalo ja grudkami taka kaszka na udzie ręku i brzuchu. Zaczelam dawać zyrtec i wapno. Odstawilam wszystko co zawiera kakao i mleko. Nie znika do tego po kilku dniach troche tej kaszki jest na drugiej nodze i ręce a tam gdzie byly te trzy skupiska ta kaszka sie splycila i zlala w takie czerwone plamy, zaraz będzie jedna wielka czerwona plama taka na więcej jak pół uda. Co to jest? Alergologa mamy dopiero 6pazdziernika. Pediatra ignoruje mówiąc przejdze. To jakiś rumien? Te plamy nie są wyczuwalne pod palcami. Tylko te grudki kaszka troche wyczuwalna.

Gość gość
Mój miał tak latem, uznałam że alergia na słońce plus krem plus chlor. Jakiś czas temu znowu wyszło, ale mniej i krócej, a krem słońce i chlor odpada. Kiedyś jak bym malutki, też miał takie coś na udach, ale ja go ponad 2 miesiące oliwka smarowalam, kupiłam emolient i przeszło. Myślę,że to kontaktowa alergia, ale są mały na testy (2.5 roku)

Gość gość
Nie bylysmy na basenie od 2 miesięcy. Siedzi ze mną w domu. Zaczelam solewac troche plynu do płukania ostatnio. Przestalam wlaczac tez plukanie antyalergiczne. Zobaczymy. Mam ochotę wziac ja do innego pediatry jeszcze przed wizyta u alergologa. Pediatra powinien wiedzieć co to?

Gość gość
Pediatra nie jest alergologiem. Jeżlei wyglądałoby to na np. zakażenie bakteryjne to pediatra powinien to wiedzieć. Może faktycznie to ten płyn. Odstaw chemię i obserwuj.

Gość gość
N szukam gdzie by iść b zaczynam sie denerwowac. Myślałam że zejdzie od zyrtecu. A tu zonk. A prywatnie alergolog dopiero na 6. Wiem że napewno nie swędzi ją to bo nie drapie. Nie zwraca uwagi wogóle że takie coś ma.A naprawde nieciekawie to wygąda. Zajęte ma całe lewe udo 12x8cm gdzieś, brzuch też po lewej stronie obok pępka taka plama 8x8cm i na reku jakieś 5x3cm n a prawej nodze i ręku też ma ale mniej i takie mniej czerwone.

Gość gość
Na Twoim miejscu udałabym się do http://alergomed.com.pl/ i wykonała konkretne badania na występowanie alergii. Lepiej takich sytuacji z wysypką zdecydowanie unikać