Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Znikający płyn chłodniczy

Polecane posty

Gość gość

Witam Mam samochód Land Rover Freelander 1,8, benzyna i gaz, 1999r. Już od długiego czasu zmagam się z jednym i tym samym problemem - znikający płyn chłodniczy. Zaczęło się niewinnie - coraz częściej i coraz więcej trzeba było dolewać płynu chociaż nie było plam pod autem, olej też nie był wymieszany z płynem. Mechanik stwierdził, że to wina uszczelki pod głowicą i została ona wymieniona. Po wymianie problem jak występował tak, występował nadal. Kolejna wizyta skończyła się powtórną wymianą uszczelki. Dodatkowo głowica została przesłana do zakładu sprawdzającego głowice. Po kilku dniach wróciła z info, że były minimalne uszkodzenia, została naprawiona (nie wiem jak to prawidłowo się nazywa) i z powrotem założona. Jak zawsze - efekt był taki sam. Najpierw trzeba było uzupełniać po trochu a potem znów litrami. Kolejny mechanik stwierdził, że trzeba wymienić głowicę i została wymieniona na taką po naprawie. Efekt znów taki sam, bez zmian ! Kolejny mechanik powiedział, że to już na bank silnik. Silnik wymieniony na używany, głowica znów była sprawdzana. Z silnikiem wymieniono: oleje, płyny, rozrząd, pompę wodną, termostat, przewody, świece. 4 miesiące po tym samochód wypija minimum 5 litrów płynu chłodniczego miesięcznie. Byłam kilka dni temu u mechanika - i znów stara śpiewka, że uszczelka, że głowica, że silnik, ale ludzie ile można?? Tym bardziej, że wymiana tych rzeczy NICZEGO nie zmienia. Może ktoś mądrzejszy od tych wszystkich mechaników podpowie co tam może się dziać??

Gość gość
nieszczelne przewody

Gość gość
Sprzedaj ten samochód ,ile cie kosztowala wymiana uszczelki pod głowica i regeneracja głowicy?

Gość gość
Przewody były wymieniane.

Gość gość
a dlaczego nic nie piszesz o chłodnicy? Pewnie jest nieszczelna

Gość gość
Przewody nieszczelne?Może kuny przegryzły.Kup se odstraszacz na kuny,może pomoże.

Gość gość
W chorwacji kuny są pożądane. W każdej ilości.

Gość gość
Odniosę się do marki Neste, ale nie chcę mówić o olejach. Mam doświadczenie z używaniem płynów do chłodnic od tej marki właśnie. Bardzo ekonomiczny, do tego nie zawiera żadnych szkodliwych dodatków. Na razie najlepszy, jaki używałem. Może tani nie jest, ale na pewno dobrze zaprojektowany. Z wieloma mechanikami rozmawiałem i marka dość rozpoznawalna u klientów klasy premium. Z tego konkretnie korzystam http://olejeklimowicz.pl/produkty/neste-jaahdytinneste/.