Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gosciowka mamowa

jak dlugo spia wasze noworodki?

Polecane posty

Gość gosciowka mamowa

Hej, chcialabym sie zapytac jak dligo spia/spaly wasze noworodki? Moja coreczka na poczarku spala dosc dobrze, nawet po 2 i 3 godziny pod rzad a teraz cos jej sie odmienilo i nie potrafi przespac w spokoju godzinki :/ caky czas by wisiala na cycu, smoczek nie pomaga a na butle nie chce przechodzic... macie jakies zlote rady, pocieszenie chociaz??

Gość gość
To normalne. Dziecko po drugim tyg zycia sie zmienia . Jesli chcesz karmic piersia, musisz to przetrwać. Potem z kazdym dniem jest lzej. Moge doradzic tylko owijanie w otulacz lub rozek i smoczek. Poszukaj, pełno tu tematów o niespaniu i wiszeniu na piersi noworodków i niemowląt.

Gość gość
Slyszalam ze mialo sie zmienic na lepsze. Dziecko szynciej sie najada, dluzej spi....a u mnie odwrotnie :/ juz mi rece opadaja :/

Gość gość
A o skokach rozwojowych słyszałaś?

Gość gość
Na lepsze to się zmieni okolo 3 miesiąca.

Gość gość
Slyszalam o skokoach rozwojowych ale to chyba za wczas??

Gość gość
Pierwszy skok rozwojowy jest w okolicach 3 tygodnia,więc akurat. To po prostu trzeba przetrwać,nic nie zrobisz,niestety. Współczuję,ale zobaczysz,z czasem będzie lepiej. A przynajmniej powinno być.

Gość gość
W trzecim tygodniu wypada kryzys laktacyjny, to wszystko jest zupełnie normalne I trzeba przeczekać bo nie ma innej rady.

Gość gość
Mój do 3 tygodnia spał super... Teraz ma 7 tyg i 3 dni... Raz śpi godz raz 20 min...Jak pospi 2 godz to jest szał (dziś miał jedna taka drzemke) i dwie po godz... Ale śpi jak zająć pod miedzą najlepiej nadzorze w wózku z szumem suszarki z telefonu :-)...U nas to nie kwestia nie najadania się a ciągłej walki z kupą... Nie ma kolek jako takich ale wybudza się przy pierdzeniu i robieniu kupy... Czekam na lepsze dni. A wiem że takie nastąpią bo to trzeci egzemplarz...wszystkie na piersi... W nocy budzi się czasem 3 razy a czasem 8 razy... Tak to już jest dlatego jak mnie ktoś pyta kiedy mama potrzebuje pomocy, to odpowiadam że nie po porodzie ale ok 3 tyg od porodu bo wtedy zaczynają się kolki płacze a dziecko.gorzej śpi... U mnie każde przez pierwsze 2/3 tyg spało non stop.

Gość gość
Jestem zalamana,dzisiaj w nocy moja mala nie spala od 24 do 5 nad ranem! Potem cycek przez 30 minut, usnela na godzinke,cycek na 40 minut potem pol h dzrzemki...cycek znowu na pol h potem 1.5h drzemki i cycek, cycek i cycek nastepna drzemka o 17 i juz 2 godziny spi na szczescie. Ilez takie male dziecko moze nie spac, najgorsze jest ze jak nie spi to polezy sama chwilke i placz na okraglo :/ Juz nie mam sily. Jutro moj maz wraca do pracy po 2tyg urlopu i szczerze nie wiem jak ja sobie poradze. To jednak on ja caly czas nosi na rekach i ogolnie bardzo mi pomaga a bez niego to palcem sobie nie trafie do nosa :/chce mi sie wyc!

Gość gość
Nie noście jej tyle bo się uzależni ... Kupcie chustawke, wiem co mówię... Pierwsze nosiłam a przy drugim i trzecim była chustawke i mały się buja... Polecam Fisher prica aquarium tą większą ona ma dwie opcje bujania Góra dół lub prawo lewo... Co do karmienia to czy pijesz dużo? Trzeba koło 3/4 litrów dziennie inaczej laktacji się nie rozbuja... A może brzuszek ja boli, prezy się?

Gość gość
Nie noście jej tyle bo się uzależni ... Kupcie chustawke, wiem co mówię... Pierwsze nosiłam a przy drugim i trzecim była chustawke i mały się buja... Polecam Fisher prica aquarium tą większą ona ma dwie opcje bujania Góra dół lub prawo lewo... Co do karmienia to czy pijesz dużo? Trzeba koło 3/4 litrów dziennie inaczej laktacji się nie rozbuja... A może brzuszek ja boli, prezy się?

Gość gość
No i spróbuj ten szum suszarki u moich trzech się sprawdzał... Na YouTube wpisz odgłos suszarki jest tego pełno... Czasem nawet 10 godz:-) włącz powinno pomóc a krzywdy nie zrobi

Gość gość
Mamy bujaczek ale tez rady nie daje :/ nie pije zbyt duzo ba nawet jesc mi sie odechciewa przez to wszystko! Wiem ze musze tez o siebie zadbac ale ciezko :/ Malutka sie nie prezy wiec to chyba nie kolki?nie wyglada jakby ja cos bolalo,poprostu jest taka zmeczona ze marudzi na okraglo!

Gość gość
Aa i pare dni temu byla wazona i juz wrocila fo swojej wagi, nawet wyrosla ze spioszkow wiec chyba sie najada?

Gość gość
Jestem w wielkim szoku, moja kruszynka przespala 4 h ciagiem, obudzila sie glodna,pojadla dosc mocbo przez 15 minut i znowu usnela!! Jej czy jest szansa ze teraz tez tak pospi :) prawie caly dzien byla rozbudzona wiec moze jest teraz taka zmeczona ze bedzie znowu pieknie spala?