Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość IDONTKNOW

Co to jest ?!

Polecane posty

Gość IDONTKNOW

Cześć! Wiem, że na kafeterii jest wiele chamskich odpowiedzi i kultura tutejszych "użytkowników" jest nie za bardzo dobra , ale postanowiłam opisać problem. Od tego jest ta strona. W sumie. Mam 12 letniego brata który jest chory. Ma wadę serca i musi brać odpowiednie leki w dzień w dzień.. codziennie. Problem polega na tym, że na jego ciele pojawiły się swędzące krostki. Na brzuchu i plecach. Miał maści, kremy i nic. Nikt nie wie od czego? Świerzb ? Nie! To już trwa od roku , a przez ten czas zarażona byłaby cała rodzina, rówieśnicy. Myślę że to roztocza? Przez jego łóżko? Podobno jak ktoś na nim spał tak samo miał taki problem. A może to skutki uboczne leków? Nie wiem. Znacie może podobne sytuacje? Możecie pomóc? Jakoś? Pozdrawiam

Gość gość
Jeśli tylko on ma takie krostki może być uboczną przyczyną działania jednego lub mieszanką z innym lekiem. Sprawdź czy nie bierze nowego lekarstwa? Leki na serce nie można popijać sokiem grejfrutowym (dostaje się krostki a później może być gorzej), plus nie za dużo innych cytrusów.

Gość IDONTKNOW
Brat bierze lek Enarelan + Aspiryna Cardio. Myślisz że to może być przyczyna?

Gość IDONTKNOW
W domu jest nas 6 i tylko on ma takie krostki. Dzieciak się męczy ; (

Gość gość
a rodzice nie mogą iść z nim do dermatologa ? nie kumam ty masz leczyć brata za nich ?

Gość gość
A wes kobieto przeczytaj ulotke kazdego z lekow, kary charakterystyki kazdego skladnika kazdego leku. Istnieje prawdopodobienstwo ze to wysypka polekowa jakas. Rownie dobrze ma zaburzona gospodarke chormonalna przez leki itd itp. Od tego jest lekarz nie forum, jqk rodzice zlewaja sprawe to sama mu kup jakies mazidlo do skory atopowej, na pewno zlagodzi podraznienia.

Gość gość
Może to uczelenie na apsirynę? Tzw. pokrzywka poaspirinowa?