Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy to hemoroidy?

Polecane posty

Gość gość

Od ok 3 lat męczę sie z następują dolegliwością: Przy wejściu do o***tu mam jeden miękki guzek i całe wejście jest w twardych guzkach. Mam tam ranki, okropnie to swędzi, szczypie (nasiliło sie w ostatnim tygodniu). Nie moge też ostatnio się wypróżnić bo tak strasznie boli i jest po prostu ciasno :( w poniedzialek mam wizyte u proktologa i nie wiem czego sie spodziewac

Gość gość
Mogą być polipy albo hemoroidy. Hemoroidy da się wyleczyć, ewentualnie zoperować.

Gość gość
Istnieje duża szansa, że to są hemoroidy, ale 3 lata to dość długo czekasz z pójściem do lekarza. Twoje objawy ogólnie pasują do tej przypadłości, ale nie muszą być koniecznie hemoroidami. Lekarz najlepiej ci powie. Możesz też poczytać tutaj http://pieknojestwtobie.com/jakie-sa-domowe-sposoby-na-hemoroidy/ o hemoroidach, jeśli większość/wszystkie objawy pasują, to prawdopodobnie je masz. To dość społeczny problem ostatnio. Jeśli to hemoroidy, to nie trzeba się tym martwić na zapas. Są dobre maści (nie pamiętam teraz nazwy ale jednej używałam), które wyleczą hemoroidy praktycznie w kilka dni. Mi osobiście do dzisiaj nie wracają. Nie wiem tylko jak mogłeś/mogłaś się męczyć z tym tyle czasu, bo z tego co ja pamiętam ból jest straszny i wyjątkowo trudno funkcjonować.

Gość gość
A ta maść to lekarz Ci przepisał?

Gość gość
Bo ja byłam juz u proktologa kilka miesięcy temu miałam przepisane czopki i maść. Ustąpiło po miesięcznym leczeniu na około 2 tygodnie, potem wszystko wróciło... Lekarz stwierdziła, że tego operacyjnie się nie leczy, nie wiem jak pozbyć się tego cholerstwa tak mi to utrudnia życie! :(