Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ocencie prosze obiektywnie

Polecane posty

Gość gość

Z gory zaznazam- nie mam na celu przechwalanek, nie mam z kim porownac. Moja corka 4 lata 10 miesiecy umie czytac****isac. Teraz jest na etapie liczenia dodaje liczby nie wiem do 100 ale takie prostsze tzn. Np 41+6 ale jyz 56+7 nie. W przedszkolu mi pani powiedziala ze wiedza wybija sie bardzo. Napiszcie prosze kiedy wasze dzieci zazely pisac i czytac i liczyc bo nie chce uwazac ze mam ponadprzecietne dziecko, tzn nie chce by ona poczula ze jest inna.

Gość gość
Trudno powiedzieć. To że już umie dodawać , pisać i czytać świadczy że masz inteligentną córeczkę. Jeśli się nie nudzi i nie nudzą jej rówieśnicy to wszystko jest w porządku. Chwal kiedy na to zasługuje ale nie przesadzaj. Za rok, zabierz ją na testy i zobaczysz jak jej pójdzie. Najwyżej przeskoczy klasę albo dwie albo lepiej. Ciesz się i wpomagaj małą aby jej kreatywność i wiedza nie umarła. Powodzenia.

Gość gość
E tam, masz całkiem przeciętne dziecko, przecież to norma. Jakby czytała w wieku 4 miesięcy to by było coś.

Gość gość
Ja też byłam takim zdolnym dzieckiem. Ogólnie uważam się za inteligentną osobę, ale nie jakoś wybitną. Mam dobrą pamięć i ogromny zasób kreatywności. Twoja córka na pewno nie będzie przeciętniakiem.

Gość gość
Dziekuje. Traktuje ja normalnie chwale jak mam za.co i karce jak mam za co. Nie mialam swiadomosci ze jej rowisnicy tego nie potrafia, i dlatego Was pytam w jakim wieku Wasze dzieci zdobyly te umiejetnisci

Gość gość
Moja zaczęła czytać jak miała 6 lat, teraz poszła do pierwszej klasy gdzie dzieci mają problem z pisaniem literek, szlaczków itp. Nudzi się na lekcjach, a nowych rzeczy muszę uczyć ja w domu

Gość gość
Na pewno jest ponadprzeciętnie inteligentna. Ja umiałam czytać grubo przed pójściem do szkoły. Nie miałam jeszcze czterech lat, zawsze wyroznialam się w szkole i na studiach, mam doskonałą pamięć i ( jak się okazało później) duże zdolności językowe, jestem obecnie tłumaczem czterech języków. Dobrym pomysłem jest przyspieszenie nauki w szkole, ja pamiętam że strasznie się nudzilam na lekcjach, rowiesnicy dopiero się uczyli tego co ja dawno wiedziałam, patrząc wstecz to była strata czasu ale wtedy rodzice inaczej podchodzili do tych kwestii. A powiedz mi proszę, od kiedy twoja córka potrafi czytać? Pytam z ciekawości bo moja ma 3,5 roku i bardzo interesuje się literami, większość rozpoznaje, próbuje sama pisać ale oczywiście nie składa jeszcze wyrazów, jak to było u Was?