Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

chrzciny ile kg placków kupić?

Polecane posty

Gość gość

robię chrzciny na 12 osób ile kg ciasta zamówić? tort bedzie na 15 osób zamówiony ile kg owoców kupić i ile soków? I ile kg ciastek? beda też 3 sałatki, zimna płyta i sledzie? Ile tych śledzi zamówić ze 3 rodzaje po pół kila każdy wystarczy? To bedzie 1,5 kg tych śledzi co jeszcze podac na stół? Koreczki? co położyłybyście? obiad jest wystawny i dodatkowego ciepłego dania nie chce już podawać wolę coś na zimno np. rybę

Gość gość
chyba że się pokuszę i zrobię rybe po grecku bo to mi wychodzi:)

Gość gość
po co sie bedziesz wykosztowywac.Ja robilam jakis czas temu makaronowe chrzciny spaghetti lasagne salatki z makaronem policzylkam 0,5 kg na osobe wyszlo tanio, zwrocilo sie bardzo. tort wystarczy po co ciasta? sok 0,5 litra na glowe wystarczy jak bedzieszz ty im nalewac

Gość gość
o.5 kg makaronu nba osobe wychodzi jakies 3 zl + sosy do tego wiec tanio.

Gość gość
robię sałatkę z makaronem i brakułami sałatki to podstawa ale chciałam podac śledzie bo sa tanie i smaczne, takie juz zrobione np. w smietanie tort to mało, jakis placek musi byc i ciasteczka na wagę tylko ile?

Gość gość
sledzie nie sa tanie, moze podaj cos w rodzaju paprykarza? bedzie tanio naprawde salatki z makaronem wyjdzie duzo i niedrogo fajny pomysl z brokulem. upiecz szarlotke jest sezon na jablka

Gość gość
plackow .:) Z jakiej wsi jestes gdzie tak mówi sie na ciasto? Placki to mogą byc ziemniaczane. Kuzwa.

Gość gość
Co to jest zimna płyta :D Chodnikowa?

Gość gość
najwazniejsze to zeby naspoje wydzielac, wtedy na pewno ci nie zabkraknie

Gość gość
Ja pierdziele, chrzciny a ta jakiś syf proponuje. Makaron? Paprykarz? Na nic bardziej eleganckiego was nie stać to moze ziemniorow nagotuj i podaj tanio wyjdzie. Szok, jaka wiocha.

Gość gość
kompot by sie sprawdzil pasta z makreli bo sledzie to faktycznie troszke za drogo, pomysl z paprykarzem no .....:D

Gość gość
jestem z małopolski i na ciasto u nas sie tez mówi placek ale ok, niech bedzie ciasto wiadomo że ciasto zamówie ziemniaków i paprykarza nie dam bo to za tanie i wioska juz śledzie wolę dać bo mnie obgadaja i ciasteczka kupię i owoce soki musza być kompot jest do obiadu tylko potem soki kawa herbata i tort i koreczki zrobie a zimna płyta co to jest a to półmisek wedlin do sałatki jarzynowej

Gość gość
na cieplo nic nie podasz wiesniaczko?

Gość gość
tu autorka czy jaja w majonezie będą wioską?

Gość gość
ja np. nie lubię śledzi, ryb też tak średnio, więc głodowałabym u ciebie

Gość gość
ale ciebie nie zaprasza wielce nienażarta babo

Gość gość
ty nie wyzywaj od wieśniaczek głupia babo, bo skoro będzie obiad na ciepło to potem wystarczą ciasta i zimna płyta. Nie każdy lubi organizować jakiś paśnik jak na weselu w remizie. Niektórym wystarcza normalny obiad i normalna kolacja. Nie każdy wyznaje zasadę zastaw się, a postaw się.

Gość gość
Placki :D :D :D też myślałam, że chodzi o placki ziemniaczane i myslę sobie "niezły pomysł w na chrzciny" :)

Gość gość
tort, ciasta kupione ciasteczka na wagę, ze 3 sałatki, półmisek wedlin, sledzie i koreczki do tego owoce i soki to mało? na ciepło uazam że juz nic nie trzeba na ciepło to kawa i herbata wystarczy sam tort to mało ciasta muszą być ale ile kg?

Gość gość
3 rodzaje po pół blachy - nie wiem ile to kilo

Gość gość
Myślę,że te śledzie to wiocha totalna, blee... Lepiej np sałatki, do tego jakieś koreczki i może jakieś krokiety ? albo pieczone mięsa na półmisku ? Ciasta myślę tak ze dwie blachy - nie wiem ile to kilo, Ale macie jeszcze tort więc napewno nie zabraknie. Ewentualnie jak się boisz możesz jeszcze jakąś roladę dokupic. a soków to myślę,że zależy czy będzie alkohol, jeśli nie to myślę litr na głowę styknie. Tylko nie rób tych śledzii :(

Gość gość
Zimna płyta :D skad to określenie dziwaczne ? Koreczki....powiew PRL-u. Placki....tu juz wioska zajeżdza.

Gość gość
O matko jaki problem. Zrobiłabym wystawny obiad, tort na deser napoje kawa herbata, owoce i tyle. Ile beda siedzieć ? Cała noc? Toz to nie wesele tylko chrzciny. Bez przesady.

Gość gość
Ale ten Paprykarz to Szczeciński z puszki ? :) Aha.ok.

Gość gość
I placki ziemniaczane do tego. Super.

Jak juz kupilas tort to po co wiecej ciast? Zrob jakis latwy i smaczny deser np panna cotta z sosem z lesnych owocow. Mozesz zrobic dodatkowo mus czekoladowy. Proste i smaczne papryki faszerowane ryzem i miesem, tatar np.

Gość gość
No tym torem to się faktycznie objedza. Wydzielony co do jednej osoby. A ciasta tez powinny być . To niech wogOle chrzcin nie robia jak ich nie stać. Wszystko wydzielone co do jednego kawałka. U mnie by talię coś nie przeszło , wiocha totalna.

Gość gość
Sałatki z makaronem??? Dobre na imprezę nastolatków a nie na chrzciny :O Podaj normalny obiad ale jakiś z mięsem do wyboru, surówkami itp. a nie paprykarz, później tort, ewentualnie możesz dodać lody i już.

Gość gość
tez tak zrobie tort a do tego 3 rodzaje ciasta po pół kilo czyli 1,5 kg ciasta do tego mała paczkę ciastek na wagę, taka mieszanka do tego troche owoców, soki 2 sałatki jedna jarzynowa druga z kurczakiem wedliny na talerz do sałatki, pieczywo i albo właśnie krokiet z barszczem albo coś na zimno ryba po grecku czy coś albo śledzie w śmietanie, lub po kaszubksu w sosie pomidorowym możliwe że zamast śledzi będzie galaretka ale coś na zimno bedzie sałatka z makaronem to już przesada ale z kurczakiem i kukurydzą i brokułami np. i ta druga sałatka jarzynowa czyli najpopularniejsza w Polsce, jarzynki, jajko, ogórek kiszony, majonez, ja daję tam też jabłko nie dajemy w ogóle alkoholu!!!! tylko soki, i kawa i herbata i tyle

Gość gość
A nie lepiej podać gorący obiad?