Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wydanie paszportu dla dziecka w 5 dni?

Polecane posty

Gość gość

Jak w temacie, czy znacie jakieś sposoby na przyspieszenie paszporu?

Gość gość
w 5 dni? nie żartuj, nie ma szans. najpierw zostawiacie wszystko na ostatnią chwilę a potem bedziecie najeżdżać na przepisy w PL

Gość gość
Ale jesteś pesymista :-)

Gość gość
A cóż tak na ostatnią chwilę się zebraliście? Najlepiej pogadać bezpośrednio z pracownikami wydającymi paszporty.

Gość gość
W 5 dni? Hahahaha. Nie ma opcji. Ja nawet po znajomosci czekalam 12 dni.

Gość gość
Lecę do brata z corka. To jej pierwsza podroz za granice. Bilety juz kupione. A o paszporcie nikt nie pomyslal :-(

Gość gość
Nie da rady. A dowód osobisty dziecko chociaż ma? Może tam gdzie lecisz nie potrzeba mieć paszportu?

Gość gość
Dowodu tez nie ma bo nigdy nie potrzebowałam. Lecę do Irlandii

Gość gość
Do Irlandii nie potrzeba paszportu. Ale na lotnisku nikt ci dziecka nie przepuści bez dowodu osobistego. Kobieto, a jak chciałaś z nim wrócić? Jak udowodnisz, że to twoje dziecko jak ktoś ci je porwie za granicą? Idź do urzędu i proś o wydanie w trybie pilnym dowodu osobistego dla dziecka - ale nie wątpię, żeby dało radę w 5 dni. A najlepiej przebukuj bilety na inny termin.

Gość gość
Jeszcze kilka lat temu dało się w 1 dzień - tymczasowy, ważny na rok.

Gość gość
Lecę do brata z corka. To jej pierwsza podroz za granice. Bilety juz kupione. A o paszporcie nikt nie pomyslal x nie wierzę, naprawdę sa tacy bezmyślni ludzie? jak ty to dziecko zrobiłaś? :)

Gość Jedynaczka4
Czekałam na paszport dla mojego dzieka 3 tygodnie.Ty chyba sobie żarty robisz że w ciągu 5 dni otrzymasz paszport.

Gość gość
Ty nawet nie wiesz co potrzebujesz-paszport czy dowod? Odpowiem- dowod. Nie ma szans w 5 dni nie wyrobia.

Gość gość
Jest to możliwe. W moim przypadku wydano mi paszport w tym samym tygodniu, w którym złożyłam wniosek. Napisałam pismo, gdzie prosiłam o przyspieszenie wydania paszportu i podałam uzasadnienie mojej prośby, i złożyłam je razem z wnioskiem. Urzędniczka przyjmująca dokumenty powiedziała, że gwarancji mi nie da, ale że jest to możliwe - i niespodzianka, zadzwonili z informacją dzień wcześniej, że paszport jest gotowy. Ważne - ja składałam wniosek w Warszawie i tam go odbierałam - jeżeli złożysz gdzieś indziej to potrzeba więcej czasu - bowiem wszystkie wnioski są wysyłane do Warszawy a potem z Warszawy wysyłają z powrotem paszporty. Wniosek możesz złożyć gdzie chcesz, nie ma rejonizacji. Zadzwoń na infolinię paszportową, tam ci powiedzą co i jak. Teraz nie ma sezonu wyjazdowego więc masz też większe szanse.

Gość gość
Ale wy wszyscy niedowiarki jesteście. Jak wy żyjecie w tym swiecie kobiety szczególnie te które mnie obraziły. Urlop był bardzo udany i za niedługo niestety wracamy. Dowód udało się w 5 dni zrobić łącznie z wysyłka . Pozdrawiam

Gość piroxeni
Dowód tymczasowy, może uda się w 2 tygodnie i jest darmowy.