Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy sakralizujecie karmienie piersią?

Polecane posty

Gość gość

Czy czujecie się jak boginie gdy karmicie cyckiem?

Gość wifigdańsk
następna ktora się poddala zbyt szybko? co to znaczy sakralizowac kp?

Gość gość
tzn czy nadajecie kp wymiaru świętości widząc w karmiącej akt boski? czy matka karmiąca ma dla was status świętej i jienaruszalnej, tak, że nie mzna nijak jej skrytykowac itp.

Gość wifigdańsk
oj nie,dlaczego taki pomysł w ogóle??

Gość gość
Bo widziałam stronkę autorki zdjęć, która nazwała serię swoich zdjęć "Boginie". I widziałam liczne komentarze kobiet. Coś mnie w tym przeraża. Nie wiem co. Myslę, że karmienie ejst jak najbardziej naturalne, ale nie wiem czy tak wielka fascynacja macierzyństwem nie powoduje, że kobietom ciężej się pamięta o tym, ze dzieci nie mają dla siebie, a i tak powinny najpierw być żonami, potem matkami. Mam wrażenie, że maiceryństwo staje się za nadto wyrwane z kontekstu całej rodziny.

Gość gość
Nie nawet transparymentujemy i gloryfikujemy myśl przewodnią paradygmatu głupoty i samostanowienia ot co!

Gość gość
Autorko, skad taka dosłownosc? Nie wiesz, co to przenośnia? Wiecej dystansu do nazw! A film o lekarzach "Bogowie'? . powiedzenie "zrobic sie na bóstwo" o makijazu? A powiedzenie"ona jest boska" o aktorce? Albo "posągowe kształty", "boskie ciało" , "bogini miłości", nie slyszalas nigdy takich okreslen? I co- to sakralizacja? Naprawdę, trzeba miec obsesję, zeby na cos takiego wpaść :)

Gość gość
o...dziękuję Ci! Masz rację;-) podsunęłas mi wiecej przykładów i teraz widzę analogię;-*