Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

antybiotyk w ciąży, I trym

Polecane posty

Gość gość

hej, jestem w ciąży i przepisał mi lekarz antybiotyk na zatoki, gardło itp. czuje się jak w du.... normalnie masakra, jest mi przykro, że aż tak się przeziębiłam, że aż teraz antybiotyk musze brać. Dodam, że cały tydzien leczyłam sie domowymi sposobami i nie pomogło. Czy wy tez w ciąży brałyście antybiotyk?

Gość gość
a lekarz wiedział, że jesteś w ciąży? przecież jest tyle innych leków na gardło i zatoki, od razu antybiotyk?

Gość gość
Też brałam antybiotyk w ciąży, był to duomox. Czytałam dużo i opinie są takie, że lepszy antybiotyk niż nieleczona infekcja . Żadnej szkody dziecku to nie zrobiło. Bierz sobie osłonowo jedynie jakiś probiotyk, ja brałam provag bo działa i na układ pokarmowy i moczowo - płciowy.

Brałam duomox w pierwszej ciąży, dziecko zdrowe. Nie jestem pewna czy lekarz mi go słusznie przepisał (był to sezon grypowy, a jak wiadomo antybiotyki nie działają na wirusy grypy tylko na bakterie) ale brałam i przeszło. Jesli masz zaczerwienione gardło bez białych nacieków, to prawdopodobnie wirus i antybiotyk nic tu nie zdziała. Z drugiej strony lepiej wylezyć infekcję niż ma się pogorszyć.

Gość gość
Ale to jest pierwszy trymestr 9:57 i 10:06! Do autorki. A lekarz wiedział, że jesteś w ciąży jak przepisywał? Amolem się wysmaruj. Guzik prawda, że ci domowe sposoby nie pomogły. Jeśli dostałaś teraz kataru tzn, że teraz schodzą toksyny. Majeranek pod nos.

Gość gość
Brałam antybiotyk w 9 tygodniu na krtań, potem w 17 na zapalenie płuc i w 27 na oskrzela, dziecko zdrowe jak ryba. Moja bratowa leczyła się domowymi sposobami i po porodzie brała 3 serie antybiotyków i ma niedosłuch lewego ucha i problemy z zatokami. Mój ginekolog zawsze powtarzał, zdrowa mama najważniejsza żeby dziecko było zdrowe, a antybiotyki odpowiednie nie zaszkodza dziecku.