Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Renaaaw

Biegunka raz dziennie u 3 latki

Polecane posty

Gość Renaaaw

Witam. Moja 3 letnia córka ma nietypowe objawy jelitowki. Zaczęło się w czwartek od złego samopoczucia w przedszkolu i wysokiej 39 stopni gorączki. Byliśmy u lekarza, bo myślałam, że to od kataru. W piątek nadal gorączka i 3 luźne kupki. W sobotę i niedzielę bez gorączki, tylko raz luźna kupka ale ogólnie dobre samopoczucie. Myślałam, że dzisiaj córcia pójdzie do przedszkola a rano pojawiła się znowu bardzo rzadka kupka. Czy to możliwe, że córka tak dziwnie przechodzi grypę żołądkowa ?

Gość gość
Objawy jelitówki, zwłaszcza biegunka, mogą się utrzymywać do dwóch tygodni więc dziecko powinno zostać w domu póki całkiem nie dojdzie do siebie.

Gość gość
Może byc tez ze rozwija sie jskas choroba bakteryjna np angina. U nas tak zaczela sie szkarlatyna. Sprawdz gardlo bo takie choroby zsczynaja się od brzucha .

Gość Renaaaw
Myślałam, że jelitowka ma szybki i ostry przebieg, ale jednak nie. W przedszkolu kilka dzieci choruje. Dziękuję za odpowiedź ;)

Gość Renaaaw
Gorączka ustala już w sobotę

Gość gość
Daj 2 tab węgla

Gość gość
Ja u mojej 5latki jelitówki przerobiłam już z 7 razy wiec wiem co to jest. Dziecko po takiej infekcji jeszcze przez dwa tygodnie będzie ci robić jedną dziennie, może dwie rzadkie kupy. Dawaj jej probiotyk np. enterobiotyk i nie dawaj do jedenia mleka, kasz bo po nich wiadomo także się robi częściej kupy!!! Przejdzie i będzie o.k.

Gość gość
u nas było podobnie, nawet jak biegunka niby ustanie to pojedyńcze przypadki jeszcze się zdarzą. ja mam zawsze w zanadrzu orsalit drink-córka lubi go pić, bo wygląda jak napój, a do tego koniecznie probiotyk przez jakieś 2-3 tygodnie

Gość gość
Przeszukujesz całe forum i gdzie tylko sraczka się pojawi, reklamujesz ten Orsalit? Myślisz, że ludzie są na tyle tępi, że nie zauważą, że nagle w kilku tematach pojawiła się reklama? Pracuję w aptece. Rodzice nie chcą kupować Orsalitu, bo dzieciom nie smakuje i nie chcą go pić. Mój mąż też jak ma biegunkę, to broni się przed tym rękami i nogami i tylko wodę chce pić, bo mówi, że to jest wstrętne. W dodatku powoduje u niego odruch wymiotny. Tyle ode mnie.