Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy 10 zł na godzinę przy opiece nad 2 dzieci to dużo czy mało?

Polecane posty

Gość gość

Mam roczniaka i chciałam dorobić jako opiekunka dla dziecka . Dorywczo chciałam 8 zł a na co dzień cena do uzgodnienia . Mieszkam w małym mieście . Dziś zadzwoniła do mnie babka , że szuka opiekunki , ale 2 dzieci i 10 zł za godzinę . Nie mam z kim zostawić roczniaka i dlatego chciałam u siebie pilnować dziecka . Chciała od 15:30 do 8 wieczorem . Trochę zarobić chciałabym ale myślę , że to nie wypali . W sumie to 3 dni i weekendy . Jak myślicie zgodzić się ale dzieci u mnie przy dwójce dzieci i roczniaku dam radę ? dzieci przedszkolne 5, 6 lat . Z jednym poradziłabym sobie ale dwójka to już nie mam pojęcia . Moje dziecko raczej spokojne jest choć też czasem daje w kość.

Gość gość
Czy to po prostu gra nie warta świeczki bo się urobię po łokcie i marna kasa z tego . Ja do pracy nie poszłam , mąż robi nadgodziny . W sumie dalibyśmy rade bez tego ale parę groszy zawsze się przyda ,ale ostrza noża na gardle nie ma :-P

Gość gość
wiesz, ja mam swojego synka prawie 6 lat I zajmuje sie synkiem siostry prawie 5 lat- I chlopcy sie tak ladnie bawia ze soba ze mam czas na swoje sprawy kawe ksiazke itd- wiadomo sie czasami posprzeczaja - to na chwile do kata- a potem dalej luzik :) a jak to rodzenstwo to ym bardziej beda umieli sie soba zajac

Gość gość
A co jak dzieci zachoruja ? Albo Twój zachoruje

Dycha to nie jest zła cena, chociaż sporo zależy od tego, co dodatkowo będzie należało do naszych obowiązków.

Gość gość
No właśnie wtedy nie wiem , w sumie to duża odpowiedzialność . Moje dziecko chorowało już , ale to przez żłobek . Wypisaliśmy go bo to nie miało by najmniejszego sensu , ja musiałabym zwalniać się z pracy , w sumie to mnie by zwolnili po jakimś czasie a mąż dobrze zarabia i nie może brać zwolnień , z mojej pensji nie utrzymalibyśmy się . Nie każde dzieci są spokojne , byłabym w sumie obcą osobą dla nich i trochę się boję zaryzykować , tutaj roczniak a jeszcze dwójka dzieci . Sama nie wiem ..

Gość gość
Do tego mąż wracałby do domu o 18 , pewnie chciałby odpocząć a mieszkanie też jakieś wielkie nie jest .

Gość gość
Kurcze jakby były u mnie te dzieciaczki to wiadomo , że obiad jakiś musiałabym im podać i kolację .

10zł przy czym masz swoje dziecko przy sobie to w miarę okej. Natomiast jeśli nie jesteś pewna czy podołasz to nie angażuj się w to przedsięwzięcie. Wychowywanie obcych dzieci jest mega wyzwaniem :)

Gość gość
Moim zdaniem mało.

Gość gość
wg mnie mało... 15 zł to jeszcze w miare...

Gość gość
Jak wam potrzebna kasa to bierz tą robote. Najgorsze to marudzić, że nie ma się pieniędzy i nic nie robić w tym kierunku by je zdobyć. Aczkolwiek, jak masz te maluchy karmić za swoje pieniądze to 10 zł na godzinę to za mało.

Gość gość
Tu autorka . Czy ja marudzę , że nie mam pieniędzy ???? Nie , chciałam sobie dorobić . Jak nie wezmę tej pracy to też zle nie będzie . Nie mam noża na gardle , bo jeśli bym miała wróciłabym do pracy za 2 tys a nie siedziała w domu . Nie opiekowałam się nigdy 3 dzieci i nie wiem jak to jest , kasa się przyda bo jej nigdy za mało . A z drugiej strony nie mam pojęcia jak to będzie wyglądało . Moje dziecko jest spokojne a jej ogłoszenie już jest około 3 miesięcy , więc chętnych nie ma .

Gość gość
Mozesz sprobowac, mimo, ze stawka marna to juz za pare h calkiem niezla suma

Gość gość
Jak nie potrzebujesz tej roboty, to po cholerę zawracasz d**e ludziom?

Gość gość
O co ci chodzi ???? Komu niby dupę zawracam co ?

Gość gość
takie duże dzieci, ty się nie zastanawiaj. chodzi o to, zeby nie były same w domu. ja na twoim miejscu wzięłabym tę robotę.

Gość gość
Mam wrażenie że autorka nie chce tej pracy.

Gość gość
Ja bym sie nie podjęła bo 3 dzieci to tłok. 3 dni w tygodniu ale to sa popołudnia, czas gdzie chciało by sie posiedzieć z dzieckiem i mężem a nie zajmować obcymi dziećmi no i jeszcze każdy weekend w dupiu

Gość gość
ja place 5 zl w malym miescie za godzine do mojego 3 latka. i zarabiam 800zl za pol etatu. i mi sie oplaca bo zostaje mi 400zl! oplaca mowie. moge za swoje pieniadze kupic dziecku auto w sklepie za 50zl a nie prosic meza o kazde 5. a on kupuje tylko samochody ktorych nie ma sensu a laduje pieniadze. ile pieciozlotowek puscil w eter...

Gość gość
Założyłaś temat żeby udowodnić, że nie ma sensu brać tej pracy, a tu niespodzianka, większość jest na tak.

Gość gość
autprko jak ty zamierzasz KREATYWNIE spedzic czas z 5,6 i roczniakiem? przecież to duza roznica miedzy tyi dziecmi a twoim. Opiekunka nie ejst tyko od teg ,aby dziecko sobie lba nie rozbilo, ale również żeby bawic się z dziecmi, grac w jakies gry, wymyslac atrakcuyjne rozrywki, a jak ty sobie wyobrazasz aby roczne dziecko z 5 latkiem w tym samym czasie to samo robili??!!

Gość gość
Z dwójką lepiej bo będa się bawić ze sobą, wie co mówię moja siostra ma córki z niedużą różnica i pilnowałam je przez dwa miesiące. Żadnych problemów.

Gość gość
Do gość 21:12 , ja to rozumiem bo sama kiedyś pilnowałam dwie dziewczynki , jeszcze przed ciążą . Jedna 3 latka a druga 6 i było super , tylko nie miałam roczniaka . Sama od siebie gotowałam im obiad , bawiłam się i pomagałam w lekcjach . Tak jak tu ktoś napisał to duża różnica wieku między roczniakiem a tą dwójką . Muszę tym dzieciom tak samo czas poświęcać jak i mojemu dziecku . Tyle osób ma tutaj 3 dzieci albo dzieci z dużą różnicą wieku to może ktoś ma doświadczenie . Zająć się muszę sama bo nie mam nikogo do pomocy w razie czego .

Gość gość
Dziś 10:01 to ja autorka .

Gość gość
Nie zastanawiaj się bo juz taka okazja ci się nie trafi. ☺

Gość gość
Zawsze przeciez możesz sprobowac. Jak nie wypali to sie wycofasz. I tyle. Ja bym spróbowała.

Gość gość
Chyba nikt ci nie doradzi na odległość. Dużo zależy od tych dzieci, mogą być grzeczne i będą się ładnie bawić, a mogą to być istne czorty, przy których wykończysz się nerwowo, a po ich wyjściu będziesz jeszcze odgruzowywać mieszkanie. I dla mnie ważna jest jeszcze jedna rzecz - ucierpią twoje relacje rodzinne. Nie będziesz miała czasu dla twojej rodziny, bo będziesz go poświęcała dla obcych dzieci. Jeżeli nie musisz, to ja bym sie w to nie pchała.

Gość gość
Pomyślę jeszcze , dzisiaj muszę dać jej odpowiedz . Taka praca to nie jest mus jakiś , dopytam dokładnie jak ona to wszystko widzi .

Gość gość
21:05 a to jakieś głosowanie czy co ?