Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość spenserówna

dieta a głódówka

Polecane posty

Gość spenserówna

hej, jestem na diecie na której zrzuciłam już 15 kg przez 3 miesiące. Startowałam z wagi 118kg, teraz ważę 103kg przy wzroście 175cm. Chciałabym przejść na głodówkę, trwałaby 7 dni i w związku z tym mam pytanie- czy po wyjściu z głodówki mój metabolizm bardzo zwolni? Boję się, że po głodówce nie będę mogła nic więcej zrzucić, bo zwolnię metabolizm. Dodam, że mam 21 lat. Co o tym sądzicie? Jak było z wami?

Gość gość
bardzo. przy tej wadze robienie głodówki to skrajnie głupi pomysł bo dodatkowo zniszczysz efekt dotychczasowej pracy. naprawdę nie polecam. rozsądne odżywianie i sport naprawdę załatwią sprawę a i ciało będzie znacznie ładniejsze.

Gość gość
Masz dużą nadwagę w związku z tym kilogramy na początku szybko lecą . Wybij sobie z głowy głodzenie się bo wróci Ci to z nawiązką ( efekt jojo ) wtedy się zrazisz do wszelkich diet i do tego rozwalisz metabolizm . Jedź wszystko co dotychczas ale o połowę mniej albo wyeliminuj z diety np.cukry,tłuszcze ...do tego trochę ćwiczeń i cierpliwości .Wyznacz sobie realne cele np. do końca roku 10 kg. a nie 20 ...nagradzaj się po każdej fazie ( nowe ciuchy lub to co lubisz i sprawia Ci przyjemność ) Jesteś bardzo młoda więc pójdzie jak z płatka ale wszystko z głową .

Gość gość
wszystko zalezy od kalori jak jezeli bedziesz jadła np te 2tys kalori dzienie to nie przytyjesz a jezeli bedziesz jadła 3 tys kalori to i bedzie efekt jo jo trzeba jeszcze uwzglednic ile spalasz 30 dni głodu to 22 kg mniej najlepiej to dieta wegeterianska sórowa jak najwiencej surowizny czyli soki owoce warzywa sórowe polecam post daniela ewy dambrowskiej jes w sieci np ch/o/m/ikuj