Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Za dwie godziny pierwsze usg a ja sie panicznie boje

Polecane posty

Gość gość

Zamiast sie cieszyć. Juz sobie wyobrażam najgorsze. Z nerwów zaczelam wymiotować i mam biegunkę.

Gość gość
ta, bez przesady ja tez się bałam, ale żeby takie coś?

Gość gość
Naprawde. Jestem po dwóch poronieniach i na obu usg usłyszałam "przykro mi, ale nie widze bicia serca". Dziwisz mi sie?

Gość gość
nie denerwuj sie. mam nadzieje ze wszystko bedzie ok

Gość gość
Myśl pozytywnie. I tak nie masz wpływu na to co się dzieje a stres i nerwy są niewskazane i nie służą ciąży.

Gość gość
Wiem, wiem. Do tej pory jakoś to znosiłam, ale od wczoraj to masakra. W środku jestem kłębkiem nerwów. Chyba sie poryczę, jesli sie okaże, że wszytko jest ok. Ze szczęścia oczywiście i ulgi.

Gość gość
będzie dobrze daj znać jak będziesz po wizycie

Gość gość
zycze Ci lez szczescia:)

Gość gość
Nie dziekuje dziewczyny. Odezwe sie po usg :)

Gość gość
trzymamy kciuki!

Gość gość
Daj znać, później zajrzę

Gość gość
czekamy na relacje,a który to tydzień ?

Gość gość
Hej. No i jestem. Cała szczęśliwa i gdyby nie to ze nadal mam mdlosci to skakałabym ze szczęścia. 12t5d ciazy, moje pierwsze usg ponieważ nie mieszkam w Polsce. Ten okres od czwartego do 12 tygodnia był najdłuższym w moim zyciu. Ale na szczęście wszystko jest ok, małe szalało sobie w brzuchu tak ze nie mozna było zrobic pomiaru. A ja oczywiście sie rozyczałam, kamień z serca. :) Teraz moge wam podziękować dziewczyny za wsparcie :)

Gość gość
gratuluje kochana i zycze zdrowego maluszka

Gość gość
Dziekuje :)))

Gość gość
A możesz napisać czy znasz przyczynę swoich wcześniejszych poronień? Leczyłaś się w jakikolwiek sposób? Ile czasu minęło ? I oczywiście gratuluję i dbaj o siebie :-)

Gość gość
Niestety nie znam przyczyny wcześniejszych poronień. W sumie to nie leczyłam sie na nic i prawdę mówiąc oprócz wizyty u ginekologa będąc w Polsce nie robiłam zadnych badań. Lekarze powiedzieli, ze czasem tak sie zdarza i tyle. Jedynie co w tej ciazy zrobiłam inaczej to brałam duphaston ktory przepisał mi ginekolog w Polsce i na własna rękę brałam aspirynę 75mg. Wyczytałam ze moze pomoc chociaż większość zaleca przyjmowanie jej po 12 tc. Mi po drugim poronieniu położna zaleciła, wiec brałam bez wcześniejszej konsultacji z kimkolwiek. Tutaj niestety nie robia zadnych badań, az do 4 czy 5 poronień wiec nie miałam szans sie dowiedzieć co mogło byc przyczyna.

Gość gość
Kochana gratuluje i życzę aby wszystko było idealnie:* znam ten stres....ale trzymam kciuki aby wszystko było dobrze:))))

Ja tam stresu żadnego nie miałam, przeciwnie, nie mogłam się doczekać. No może przed usg w 20 tygodniu (gdy miałam poznać płeć) była lekka adrenalina, ale na pewno nie były to nerwy. W sumie wtedy moje przewidywania się nie sprawdziły, więc tak sobie myślę, że przy następnej ciąży najpierw sprawdzę, co na temat płci dziecka powie mi ten test: http://www.darmowetesty.com/chlopiec-czy-dziewczynka/ W ten sposób jakoś tam się nastawię, zanim pójdę na to "przełomowe" usg.