Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość5

zespół cieśni nadgarstka

Polecane posty

Gość gość5

Jestem po operacji cieśni nadgarstka juz ponad 3 m-ce. Niestety po operacji czuje się jeszcze gorzej. Ręka drętwieje nie tylko w nocy, ale opuszki palców sa cały czas zdrętwiałe. Lekarz zaproponował wstrzykiwanie sterydów w miejsce blizny . Prosze o pomoc i dobrą rade. Nie wiem czy zdecydować się na te zastrzyki.

Gość weronikaKi
I co zrobiłaś? Mam podobny problem i nie wiem na co się zdecydować. Nie chcę operacji...

Gość gość
Operacja przecież nie jest konieczna.Są inne metody.Można to wyleczyć bez żadnego nacinania i takiego tam.Poszukaj info w necie

Gość beghawi
Ciekawe jak? Chętnie posłucham o jakich alternatywnych metodach do nacinania.Sama mam z tym problem i czekam teraz w kolejce na zabieg. Lekarz powiedział, że nie ma żadnej innej metody leczenia

Gość gość
Poczytaj sobie o terapii BP

Gość natalinaaaaaaa1
A co to jest ta metoda BP? Możesz jaśniej? Nie widzę nic na ten temat w necie

Gość gość
Ja tez to mam tylko wtorna ciesnia nadgarstka . Przyczyna jest w odcinku szyjnym kregoslupa . Jest, wycofuje sie i znowu jest, zalezne jak dokucz araczej uciska kregoslup szyjnyna nerw .Mam to od 7 lat.

Gość gość
hej Lekarz pierwszego kontaktu stwierdził zespół cieśni nadgarstka, przepisał mi leki, skierowanie do neurologa i zwolnienie z pracy, pracuje w sklepie spożywczym więc tony towaru przechodzą przez moje ręce. Poszłam do neurologa, pani doktor stwierdziła że nie mam jeszcze zaniku mięśni więc nie kwalifikuje się do zabiegu.... dała mi skierowanie na badanie EMG , mam je robić za 2 tygodnie. To jakieś szaleństwo bo leki przeciwzapalne nic nie dają, przeciwbólowe właściwie też nie widzę różnicy a najgorsze są noce nie mam pojęcia co z rękami robić zwłaszcza z prawą. poradźcie co dalej robić , mam się wykańczać z bólu dopóki mi mięśnie nie zanikną ? Chyba nie rozumiem o co chodzi , przecież to nienormalne !

Gość gość
gość 09:54 Jeśli nie musisz już operować to radzę ci się wstrzymać bo czasami po operacji jest jeszcze gorzej niż przed operacją . Ja też mam w obu rękach , chodziłam na rehabilitację (laser , prądy ) i pomogło . Teraz w ogóle nie czuje bólu ale też staram się unikać przeciążania tych rąk .

Gość gość
dzięki za odpowiedź niestety z tego co się dowiedziałam to najlepiej zmienić pracę.... tylko w jakiej pracy nie trzeba używać rąk, w sumie nasuwa mi się jeden zawód ale do niego jestem za stara :)

Gość kkryskaa
Zdecydowanie polecam metody bezoperacyjne. Z operacją jest tak, że raz się udaje, a raz nie, a potem pracować trzeba i jest problem. Faktycznie to leczenie w tym centrum w Wieliczce przynosi super efekty. Moja siostra tam dojeżdżała z Krakowa.

Gość piratka

Tylko nie operacja! To leczenie metodą BP brzmi bardziej rozsądnie