Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile powinny jeść 6 miesięczne niemowlaki?

Polecane posty

Gość gość

Chodzi mi o warzywa, mięso, a dokładnie o obiadki. Karmię piersią i wprowadziłam obiadki od około 5 miesiąca. Za poradą pediatry bo ewidentnie dziecko przestało się najadać mlekiem, a nie chciałam wprowadzać mm. A swojego mleka odciągnąć zwyczajnie nie mogę. Dziecko zjada ponad 200 ml na obiad. To posiłek stały to warzywa, mięso, ryż. Czasami zje jeszcze jakiś deser z owoców. Prócz tego jest na piersi. Pokarmu mam nadal dużo. Potrafi jeszcze taki obiad poprawić piersią. W nocy obowiązkowo dwa karmienia. Ile jedzą Wasze niemowlaki takich obiadków? Bo z jednej strony wiem, ze dziecko samo sobie normuje, ale u mnie wydaje się, że je sporo a jednak waży dość mało. Jego waga to 7200.

Gość gość
mój jeszcze nie ma 6 miesięcy ale 5 i pół i dwa razy w nocy woła pierś czasem nawet 3 razy a w dzień wszystko poprawia piersią dają mu na razie małe ilości gerberka czy kleiku ryzowego ale i tak po chwili woła na pierś wiec tych karmień mam duzo bo co 2 godziny woła na cyca no ale pediatra kazała to dają codziennie coraz wiecej obiadku