Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

KateSP9

Bezpieczny fotelik samochodowy

Polecane posty

Hej. Niedługo zacznę wozić swojego brzdąca autem. Jest już wystarczająco duży na fotelik do samochodu. Właśnie... bądź tu człowieku mądry i wybierz odpowiedni skoro jest ich od wyboru do koloru. Przejrzałam już pół Internetu ale idzie zwariować. Zależy mi najbardziej na wygodzie i bezpieczeństwu dziecka. Podpytałam znajomych i mają foteliki takich marek jak Concord, Diono i BeSafe. Nie wybierali ich pod jakimś konkretnym względem więc nic mi nie daje ich wybór. Czytałam trochę i ponoć jakościowo dobre są foteliki firmy Cybex, Baby Design czy Safet 1st. Macie jakieś doświadczenia z tymi fotelikami i możecie poradzić jaki wy wybraliście i gdzie kupowaliście? Naturalnie tylko o oryginalne foteliki mi chodzi, żadne podróby. :)

Jak fotelik to praktycznie tylko firmy Graco, Baby Design, Espiro, X-Lander i Cybex. Według mnie tylko one się liczą, a z nie jednym miałem styczność. Sklepów jest sporo. W dobie internetu nie musisz wychodzić z domu. Uważaj tylko na podróbki, które sklepy sprzedają. Porządne foteliki wspomnianych wyżej firm możesz kupić np na http://megaurwis.pl/ Mają tam oryginalny sprzęt certyfikowanych firm. Bezpieczeństwo dziecka najważniejsze dlatego szukaj sprawdzonych sklepów.

Gość gość
Musisz napisac jakie duze jest twoje dziecko, inaczej beda sie odzywac tylko sprzedawcy. Jesli zalezy ci na bezpieczenstwie, poszukaj w internecie testow Adac. Jednymi z najbezpieczniejszych fotelikow sa foteliki tylem do kierunku jazdy - jesli na bezpieczenstwie ci zalezy.

Gość gość
sprawdz na stronie fotelik.info - i wszystko bedzie jasne. my mamy chicco xpace

Gość gość
jak szukasz bezpiecznego to tylko rwf. i zadnych cybexow czy maxi cosi. rwf sa drogie, ale naprawde bezpieczne. poczytaj bloga 8gwiazdek.pl tam gosciu je opisuje i opisuje tez czemu zwykle foteliki sa gorsze

Gość gość
Chicco to szajs, zarowno wozki jak i foteliki. Polecam maxi cosi i cybex. Popatrz, ktore maja najlepsze wyniki w testach zderzeniowych. Jest to wyznacznik bezpieczenstwa a o to przeciez chodzi w foteliku.

O RWF słyszałem ale nie miałem z tą firmą doświadczenia. Jeśli chodzi o wspomniane Chicco to znajoma ma i nie narzeka. Sam posiadam wózek firmy Cybex i sprawuje się puki co bardzo dobrze. Nie porównywałem przed zakupem marek wózków ale jak widać trafiłem w 10 z wyborem.

gość, skąd bierzesz informacje o testach zderzeniowych? Sam chętnie bym poczytał rzetelnych informacji na ten temat.

RWF to nie marka, ale grupa fotelikow montowanch tylem do kierunku jazdy. Pocztaj www.tylem.pl lub podawana juz strone osiemgwiazdek.pl To najbezpieczniejsze foteliki na rynku dla dzieci od 6 miesięcy do 4 lat roku zycia (0-18kg), niestet troche drozsze od tych zwyklych, ale za to bezpieczniejsze.

Dziękuję Maxiowa. Sporo informacji jak na pierwszy raz. Mam już coś na oku. Myślę, że do końca miesiąca będę miała już zamontowany fotelik w samochodzie.

Te RWF to faktycznie zwiększony poziom bezpieczeństwa. Samo ustawienie tyłem do kierunku jazdy jest bezpieczniejsze. Niestety nie widziałem jeszcze u nikogo tego typu folelików więc może to dopiero rosnący trend w Polsce.

Gość mariuszzkrk
Tez zastanawiałem się nad cybexem dla synka, który ma się urodzić w lutym, ale natrafiłem na taką oto informację - http://www.sklep-tosia.eu/aktualnosci-i-nowosci/cybex-aton-4-adac-2015_a552.html i szczerze zastanawiam się nad zakupem. Mam nadzieje, że sytuacja do lutego się wyjaśni bo jednak cybex to porządna firma i zawsze dostawała wysokie noty w testach bezpieczeństwa - no zobaczmy