Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sarenkao

pomóżcie mamy proszee20tydzien

Polecane posty

Gość sarenkao

Otwórz byłam dziś u lekarza który stwierdził,że szyjka jst na 32mm,(jest to 20 tydzień ),powiedział,że to jest w normie,ale mimo to przypisał mi duphaston.Inny znowu lekarz powiedział,że mam leżeć i się oszczędzać i nie kazał nic przyjmować. Jestem zmartwienia,bo nie wiem czy w końcu te 32mm są w normie czy do dolna granica i czy ogóle brać tę leki.Boję się żeby nie zaszkodzić dziecku. Błagam pomóżcie....

Gość gość
jak to chodzisz do 2 lekarzy ? i nie wiesz co robić spokojnie bierz tabletki bo to nie zaszkodzi a jedynie może pomóc i oszczędzaj się odpoczywaj no i jednak doradzam jakiegoś 1 zaufanego gina :-( bo inaczej zgłupieć można

Gość sarenkao
Mam jednego lekarza,do którego chodze co miesiac,ale poszłam do innego,bo chciałam coś skonsultowac tyle...

Gość gość
Moja w 17 tyg miala 4,5cm w 20 tylko 33mm. Lekarz powiedzial zw to nie jest malo ale fakt ze duzo sie skrocila. Dal duphaston kazal pokegiwac i za dwa tyg sprawdzic. Wzial wymazz szyjku wrszie bakteri jakby trzeba bylo szef. Poszlam w 22 tyg szyjka miala juz tylko 17mm mimo iz lezalam prawie caly czas. Bakterie nie wyszlu i juz na tej wizycie zalozyl pessar. Do konca ciazy polegiwalam ale nie non stop. Pessar sciagnal tydz temu w 38 tyg. Te 32mm to nie jest zle. Dolna granica to 25mm w 24 tyg. Ale chodzi o to czy sie bedzie sjracac tego trzeba pilnowac. Bo tego nie czuv a w tydz moze sie i cm skrocic. I znaczenie ma czy jest miekka czy twarda. Moja byla miekka i rovilo sie rozwarcie

Gość gość
no widzisz konsultujesz a dalej nic nie wiesz a ja powiem Ci że w 23 tygodniu miałam tylko 23 mm szyjkę i rozwarcie na dwa centymetry bo zignorowałam lekarkę i żyłam intensywnie praca, dom ,dzieci, ciąża no i tak to się skończyło że od 23 tygodnia do 38 leżałam i luteina, magnez wstawałam na siku no i na wizyty do lekarza tyle na szczęście skończyło się sukcesem tak że weź sobie do serca żeby się oszczędzać no i leki które niestety tanie nie są

Gość sarenkao
Dziękuję dziewczyny za odpowiedź.Będę się oszczędzają i polegiwala.Wolę dmuchać na zimne. Jeszcze raz Wam Dziękuję!!!

Gość sarenkao
Lekarz wypisał mi na razie dwa opakowania tych leków.Myślicie,że już do końca ciazy karzemi przyjmowac??

Gość gość
Myśl, że nie będziesz musiała przyjmować leków do końca ciąży. Też brałam duphaston, ten lek może tylko pomóc, na pewno nie zaszkodzi, jeśli lekarz Ci to przepisał to bierz. Szyjka 32 mm to według mojego lekarza dużo. Ja tyle miałam w ciąży i było ok.