Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wkurzonamama

brak mi cierpliwości!!!!!

Polecane posty

Gość wkurzonamama

Moje dziecko ma 22 miesiące i za chiny ludowe nie chce sikac ani na nocniku ani w toalecie z nakładką, potrafi wstrzymać bo czasem zdejme jej tego pampersa i jak jej się zachce to będzie płakać , chodzić na palcach , trzyma się tam , a jak ją posadze to ryk większy ,że mam ją zdjąć :/ a jak zaloze jej pampersa po ciągłych namowach to wysikac się w niego od razu :/ co ja mam zrobić ? Nie namawiać i zakładać pampersy czy nie zakładać w ogóle aż za którymś razem się wysika w nocnik ??

Gość gość
boze, co to za pęd w tych czasach widać, ze dziecko niegotowe i po co je stresować a wiem po co bo sąsiadka i koleżanka z kafe już, nocnikuje swoje roczne dziecko o to tylko dlatego

Gość wkurzonamama
Racja bo Każdy się wymadrza , że jak to tak , prawie 2 lata a jeszcze w pampersach chodzi , moja to wtedy ,a mój to wtedy i człowiek naprawdę głupieje, mam przez to gadanie wyrzuty sumienia! !ze być może to ja się źle do tego przykładami i zbyt szybko odpuszczam:/

Gość gość
Odpusc na kilka tygodni i sprobuj znow, bez nacisku. Dziecko bedzie gotowe to w tydzien bedzie sprawa zalatwiona.

Gość gość
daj spokój, kiedyś w końcu sama załapie i zechce ja miałąm takie podejście i o dziwo moje urwisy nie chodziły w pieluchach do nawet 3 urodzin, a dałam i wolną rękę w tej sprawie

Gość wkurzonamama
Ale ze mnie ciolek, daje sobie na luz , dzięki

Gość gość
nie ma sprawy i więcej wiary w siebie i swoje odczucia a propo zaraz Agatka wkroczy do akcji

Gość gość
Nie wiem cz to dobre wytlumaczenie, moja miala poltora roku i pozegnala sie z pampersami,moze za pozno zaczelas ja oswajac z nocnikiem,wez moze ja do sklepu niech sama wybierze nocnik badz nakladke. Moja corka siadala na nocnik od 8 miesiaca bo tylko na nocniku chciala robic kupe w pampersa sie brzydzila i wstrzymywala

Gość gość
synek tak płakał jak widział nocnik, że nie było mocnych żeby z niego skorzystał. sikał pod siebie tygodniami.... w końcu założyłam mu pampersa i dałam spokój. nawet teściowa stwierdziła, że nie ma co się tak szarpać. dopiero tydzień przed 3 urodzinami sam z siebie poleciał do łazienki po nocnik, siadł i kłopot z głowy. oczy miałam jak spodki jak widziałam nasze dziecko biegnące z nocnikiem. od tamtej pory pożegnaliśmy się z pampersami na dzień, bo na noc jeszcze miał przez prawie rok. poczekaj widać musi mieć trochę jeszcze czasu.

Gość gość
skoro taka sytuacja to odpuść. u mnie było to samo. Zanim załapał i zaczął wołać robiłam 3 próby w odstępach ok miesiąca. U mnie nocnikowanie zakończone sukcesem w wieku dziecka 2,5 roku

Gość Tasmanska
Ccakasz się ztym dzieckiem. Mala tobą rządzi. Posadz ją na nocnik i nie pozwalaj schodzić, niech się drze , i co z tego ze się powscieka? nie ma prawa zejść i nie ma dyskusji!! Ja bym sobie nie dala tak na łeb wejść 2 latce , nie mowiac o rządzeniu

Gość gość
ooo i wykrakałam jest już moja ukochana Agatka i jej cenne rady tasmańska nie jest ulubienicą, więc wypad

Gość Wrrrrr bvgg
Idiotki jesteście i tyle. Książka z biologii i juz wiesz jedna z drugą ze ośrodek odpowiedzialny za czucie parcia na pęcherz kształtuje się w okolicach 22-25 miesiąca życia. Poczytaj jedna z drugą. Wiedza nie boli.