Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Tygodniowy niemowlak w ciuchlandzie

Polecane posty

Gość gość

Cześć, dziś byłam w second hand'zie i było tam młodziutkie małżeństwo z dzieckiem, babeczki zaczęły się tego ojca wypytywać o małą, a ten mówi, ze dzidzia ma TYDZIEŃ... jak można w takie miejsce zabrać tak malutkie dziecko?

Gość gość
Druga sprawa - powiedzcie mi, czy noszenie tygodniowego bobasa w nosidełku takim na szelkach w pozycji pionowej jest normalne, zdrowe?

Gość gość
w krajach afrykanskich od urodzenia nosi sie dzieci pozawijane w chusty i jest ok, nosidelka tez niektore sa przystosowane do noworodkow :) a ze dziecko takie male w ciuchlandzie ... no coz, kiedys takie dziecko bylo z matka w polu :) teraz w galerii nieraz spotykam noworodki :) a to dla mnie gorsze niz ciuchlandia :)

Gość gość
Jeśli dziecko miało tydzień to jest to noworodek, nie niemowlak gamoniu

Gość gość
a co jest takiego w ciucholandzie ?

Gość gość
gość dziś oczywiście, masz rację, pomyliłam się, ale gamoniem mnie nie nazywaj, bo nie wiesz nic o mnie...za to tobie trochę kultury by się przydało.

Gość gość
Wg ciebie to noworodek, jak pies nie ma wstepou do miejsc publicznych?

Gość gość
gość dziś a co jest takiego w ciucholandzie ? Może nie byłaś nigdy w takiej wielkiej hali gdzie dziennie przewijają się setki ludzi, to Ci powiem, przede wszystkim straszny syf, kurz i smród nie do opisania, bo oni czymś te ciuch odkażają...siedlisko bakterii,możliwe że też grzybów....

Gość gość
gość dziś Wg ciebie to noworodek, jak pies nie ma wstepou do miejsc publicznych? CHYBA NIE ROZUMIESZ O CO MI CHODZI

Gość gość
W nosidelku nie powinno się nosić tak małego dziecka. Nosidla są przeznaczone dla niemowląt od 4 msc (niektórzy nawet twierdzą, że dziecko musi umieć siedzieć). Co innego chusta, w niej można nosić dziecko od urodzenia.

Gość gość
gość dziś "....nosidelka tez niektore sa przystosowane do noworodkow usmiech.gif " Dzięki za sensowną odpowiedź, nie miałam pojęcia że są takie nosidełka dla noworodków, dla mnie dziwne, że taki maluszek (tygodniowy) jest w pionie.

Gość gość
Gdyby jechali autobusem ,lub pociagiem to by c***asowalo?

Gość gość
ja tez kupilam nosidlo z wkladka dla noworodka i nosidlo z atestami dla dzieci 0+, jest specjalnie usztywnione i w pleckach i pupie

Gość gość
i co najlepsze, to nosidlo kupilam uwaga ... w CIUCHLANDZIE hehe

Gość gość
Ok co do pionu to sie zgodze duzo za wczesnie ale zeby z dzieckiem w domu siedziec to bez przesady. Tu gdzie mieszkam matki z noworodkami wypuszcza sie do domu po 6h sama bylam swiadniem jak taki 20h noworodek byl z rodzicami w restauracji teraz ma przeszlo rok i jeszcze nie chorowal

Gość gość
ciuchlandy kojarza mi się ze smrodem starych łachów, kurzem, chemią, nie wiem co to jest, trudno mi okreslić, jakie sa składniki tego ciuchowego smrodku, ale zawsze jak tam jestem go czuje. Musze prac wszystko od razu, bo nie jest to przyjazny fetor. Ja bym takiego maluszka w zyciu nie zabrala tam, jak to jemu musi pachniec? Takie małe dzieci to tylko na spacerek na swieze powietrze, a nie to zatłoczonych, zapyziałych miejsc

Gość gość
"zwolenniczka konkubinatu dziś dla mnie zupełnie nieodpowiedzialni rodzice. Tygodniowego noworodka to się powinno wziać na krótki spacer a nie do sklepu." Niby dlaczego na krotki spacer? jak moja córka jak miala 6 dni to juz jeździłam na 3-4 godzinne spacery .

Gość gość
i co z tego ze była? sklep jak sklep a w szpitalach po porodzie siedzisz z kilkoma dziewczynami a nie wspomne o gosciach:/ ja tak chuchałam dmuchałam na pierwsze dziecko i choruje strasznie a córe nie dawno urodziłam i wszedzie ja biore.

Gość gość
a pozatym na dworze masz nie lepiej, spaliny, pył,kurz.

Gość gość
zgodze sie tylko z tym pionizowaniem - to nie potrebne, reszta to jakies bzdury

Gość gossss
Szczerze? Wyjście do ciucholandu tydzień po porodzie w dodatku z dzieckiem pod pachą było by ostatnia rzeczą na jaką miałabym ochotę. Jedyne o czym wówczas marzyłam to było przespać ciągiem chociaż 5 godz