Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomocyu

ludzie help!! bbbb

Polecane posty

Gość pomocyu

Jak oduczyc dziecko ssania kciuka:/ moje dziecko ma 20 miesięcy, czytałam tyle porad ale to nic nie skutkuje, cały czas to olewalam z nadzieją ,że jej to minie a tu zonk:/ korzystając z porad smarowalam jej gorzkim paluszkiem, wymiotuje dalej niż widzi, aż się dusi, jak zakleje jej plastrem to sobie odkleja, potem wiązałam bandażem palca , potem cala reke i tez bez problemu to sciaga, ciągle tłumaczenie , pokazywanie popsutych zębów tez nie działa , na chwile wyjmie i z powrotem do buzi, ja już nie mam siły, musze coś z tym zrobić bo widzę ,że jej się zgryz zmienia :/

Gość gość
Miałam ten sam problem. Nic nie pomagało. Jak posmarowałam gorzkim paluszkiem to oblizała, skrzywiła się i dalej ssała. Przeszło po 5 urodzinach, po tłumaczeniach i ciągłym upominaniu, a ja już się psychicznie nastawiam na koszty związane z ufundowaniem jej aparatu na zęby.:(

Gość gość
znam ten problem. przerabiałam u młodszego dziecka. Próbowałam smarować różnymi specyfikami i nic. Plaster został zdarty. Rozmowy jak do ściany. Paluch praktycznie cały czas siedział w buzi i był pomarszczony. W końcu trafiłam gdzieś na info o specjalnej nakładce na paluch, która sprawia że dziecko nie może zassać palca. Po długich przemyśleniach kupiliśmy i początek był słaby -wrzask i próby zdjęcia. Myślałam, że nic z tego nie wyjdzie. Ale potem się przyzwyczaił i nawet sam się domagał, aby założyć gdy zdjęłam na czas kąpieli. 3tygodnie to trwało i się skończyło ssanie. W sumie to producent obiecywał, że pomaga po 1-2 tyg. U nas było dłużej ale sukces też w końcu. I już nie wróciło ssanie po zdjęciu. :)

Gość pomocyu
Chodzi o tą nakladke dr thumb? A w jakim twoje dziecko jest wieku?? Może jeszcze jest szansa żeby ją tym oduczyc:( w nocy jak słyszę to mlaskanie to mnie to do szału doprowadza, efekt jest taki ,że wstaje po 3 razy w nocy , żeby zrobić mleko bo jak zje to od razu zasypia:/ no ale to nie jest rozwiązanie:/

Gość gość
tak dokładnie. moje dziecko miało wtedy prawie 3 lata. Tak więc nie jest za późno. Powiem ci że nie miałam przekonania czy się uda, tym bardziej że trochę kosztuje ale udało się.

Gość gość
Ale smoczka wszyscy krytykują :-P przyjdzie czas to smoczek się wyrzuci i już, palca sie nie pozbedziesz przecież :-P

Gość gość
Pisałam o 7.55 Nie jestem przeciwniczką smoczków a wręcz zwolenniczką. Starsza córka dostała pierwszy smoczek tydzień po urodzeniu i używała ich do 10 miesiąca życia (wtedy odstawiliśmy). Niestety nic nie poradzę, że młodsza córka nie tolerowała żadnego smoczka i miała od nich odruchy wymiotne. Za to palec jej bardzo smakował :O

Gość gość
Acha no to ok.. Ja mam znajomych co z przekonania smoczka nie dawali i też potem był problem z kciukiem do 4 lat u ich dziecka.. Skóra pomarszczona, a zima to masakra była bo nawet na dworze był kciuk w akcji :-(

Gość gość
No właśnie u nas (pisałam wcześniej o nakładce) starsze dziecko miało smoczek i zabraliśmy mu go i po sprawie. Młodsze -wielbiciel kciuka -nie tolerowało smoczków wcale, butelek przerobiliśmy sporo zanim nauczył się pić. Smoczek nie przypadł do gustu wcale -tylko ten nieszczęsny kciuk.

Gość pomocyu
Ja kupiłam smoczki chyba wszystkich istniejących firm i nic !!! Żadnego moje dziecko nie chciało , odruch wymiotny i koniec. Wkurza mnie takie gadanie i wymadrzanie się , ciągle słyszę tekst ,że to moja wina bo mogłam smoczka dać.

Gość gość
daj spokój niech sobie ssie tego kciuka jest jescze mala i widocznie to jeje jest potzreabne jak bedzie wieksza to oduczysz

Gość gość
No mam przykład w pracy osoby, która też miała sie oduczyć później. Nie oduczyła się bardzo długo -była w szkole i sama zdawała sobie sprawę z tego że nie może ssać a i tak zdarzalo jej się budzić w nocy z palcem w ustach. W końcu się oduczyła ale efekt jest taki, że jeden palec ma zauważalnie cieńszy od drugiego a poza tym teraz będąc już dorosła musi nosić aparat. Moim zdaniem im szybciej tym lepiej. Moja siostra też ssała kciuka i był konieczny aparat -na szczęście tylko tymczasowy bo rodzice zareagowali odpowiednio wcześnie a kciuka przestała ssać szybciej niż wspomniana koleżanka.