Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dziwne objawy po długotrwałym jedzeniu płatków tez tak macie

Polecane posty

Gość gość

Coś strasznego . Przez 3tygodnie nie jadłam nic oprócz płatków. myslalan ze schudne:D głównie nesquik,Lion, fitness z musli i owocami . Błonnik tez. Na sucho albo z mlekiem . I po tym czasie zaczelam mieć grypopodobne objawy a do tego zaczęło ode mnie smierdziec jak od Zula.. nie dało się tego zatrzymać guma do żucia i higiena bo szło z przewodu pokarmowego. Naprawde! W dodatku nomentami zajezdzalo gownem a byl to tak intensywny odor ze roznosilo sie na cale pomieszczenie po 10 sekundach inie znikalo:o Trwało to kilka dni ,koszmar . Odstawilam platki ,mleko,zaczelam jesc coś innego.....I jak ręka odjal. Wiem że to od płatków bo już tak miałam kilka razy ale nie wiedziałam skąd dopiero teraz to zobaczyłam !!! Koszmar dlaczego mój organizm tak reaguje?

Gość gość
nie wiem why, ale 9/10:D🖐️

Gość gość
Śmieszy Cię to?:D

Gość gość
Nie dziwię się, bo mnie też ;) :D a tak Na serio to nie wiem czy śmiać się czy plakac...

Gość gość
Bo to syf z laboratorium. Jak można to jeść :o

Gość gość
A co mam jesc? Upolować sobie zwierzaka? Wszystko jest przetworzone..

Gość gość
No chocby owoce i warzywa, białko, kasze, mieso? Przecież to co jadlas to same sztuczne cukry. Zachowanie idiotyczne

Gość gość
Co za duzo to nie zdrowo. Płatki to w dużej ilości błonnik, niby zdrowy, ale jak wiadomo - nie trawi się. Stąd ten smród, zaczął się rozkładać w jelitach, objawy chorobowe stąd ze ciało już się męczyło z niezmienną dietą, brak witamin i innych wartości odżywczych, których płatki w 100% nie zapewnią. Ludzki organizm ciężko przyjmuje mleko więc w połączeniu z błonnikiem mieszanka zabójcza.

Gość gość
Dzięki za odpowiedzi. Po prostu nie bylam tego świadoma ,nigdy nie byłam dobra z biologii :p a czy to może mieć jakieś poważne konsekwencje ? Ja nie mogę tak mi wstyd przez ludźmi bo nawet w dużym pomieszczeniu ( sala w kinie) ludzie na drugim końcu czuli, moja znajoma miała taka minę ":O" albo i gorsza ,prawie zemdlala . A ja sama slabo czulam bo nos jakiś dziwnie zapchany choc oddychalam normalnie... nawet nic nie mówiłam po prostu oddychalam nosem i taki fetor dosłownie jakby się trup rozkładal! Jednoczesnie tez mialam wrazenie ze zemdleje. ludzie dziwnie ba mnie patrzyli Raczej nie z obrzydzeniem a wspolczuciem , szkoda ze nikt mi nie powiedzial ;) W tym czasie jadlam tez gruszki i jablka ... a platki w malych ilosciach ,2 opakowania na te 3 tyg plus blonnik 300g..Miesa nie lubie. Czasami zjem fileta z kurczaka czy np wątróbkę w spagetti ale to rzadkość... z owoców lubię truskawki, jabłka ,gruszki,, banany , mandarynki,pomarańcze i winogrona . Z warzyw malo-ogórki , pomidory , szczypior, sałatę i to chyba tyle... Ale zmusze się jak będzie trzeba.. jakie bledy popelniam? Moja dieta to czasami salata z jakims pomidorem i sosem czyli salatki.. z owocow też (np banany pomarańcz kiwi i ananas ) spaghetti , pierogi knedle naleśniki . Głęboko biały lub ciemny zależy.. często z dodatkami typu dynia. Sery, twarozki , szynki delikatne malo tłuste np jakas polędwiczka , czasami parówki na ciepło z ketchupem Rzadko jem ziemniaki , czasami kopytka .zupy czasami .. bułki maślane. Masło zamiast margaryny , woda -slodzonych i gazowanych napoi unikam. Tortille tez szamam.. przyznaje że raz lub 2 w tygodniu po prpstu muszę zjeść coś słodkiego albo fastfooda albo np zupki z paczki.. nie takie typowe "chinki " a np Knorr zupka tajska w proszku.. taki tryb życia prowadzę od 2 lat. Wcześniej byłam zdrowa jak ryba a jadłam to co mama mi ugotowała;)

Gość gość
Uwielbiam mleko i płatki też.. kakao i herbatę mogłabym litrami pic.. Co jeszcze. Jakies dodatki do chleba typu pasztet czy konserwa bo lubie..

Gość gość
to ja juz wiem czemu tak yebalo od dziewczyny z ktora kiedys spotkalem sie na randke wczesniej pisala mi na gadu ze lubi platki jesc a pamietam na spottkaniu walilo jej z geby govvnem

Gość gość
Tam wyzej mial by chleb a nie "gleboko" pisze z telefonu

Gość gość
I ona tego nie czula?

Gość gość
O i pieczarki lubie. Domowe sosy z chlebem na kolację ,smakołyk z dzieciństwa przyjaciółki :) jogurty maślanki tez. Czasami ryż Stale mam zsphany nos i słaby wech może to od tej mojej diety ? Mama mi wciskają zawsze warzywa ryby i inne .. Rzadko serwowala to co sama sobie robię

Gość gość
Gościu ja słyszałam że jak ktos śmierdzi gownem to może być milion przyczyn i najczesciej nie chodzi o brak higieny . Moze faktycznie od mleka . Albo chodzilo o zepsute uzebieniie , zatoki , refluks itp. U mnie było tak że czasami czuć było coś gownopodobnego ale nie z buzi a z nosa gdy oddychalam ... i to rzadko bo glownie dziwny fetor cos jakby rozkladajacego sie miesa i tez taki smrod jak od zula.. troche alko i nieokreslony smrod bynajmniej nie potu .. nie wiem jak to opisać... ale ludzie prawie mdleli . Wyobrażasz to sobie . ?

Gość gość
Wiem ze to oblesne,przepraszam :)

Gość gość
gość dziś :D:D

Gość gość
Jesteśmy oszukiwani.Niby jedzenie zanim dopuści się je do obrotu musi przejść różne atesty i badania i niby spełnia normy ale normami można manipulować. Coraz więcej osób zgłasza w dzisiejszych czasach właśnie takie objawy.Większość z nich wywołana jest po prostu jedzeniem wysoko przetworzonych produktów i totalnej chemii w nich zawartej. "Cuchnący oddech,wzdęcia,gazy,uczucie senności,zmeczenie,dziwny zapach różnych części ciała,problemy z uzębieniem,nadmierne pocenie się,lęki,zaburzenia koncentracji,pamięci,apatia lub nadmierne pobudzenie,fobie.. itd itp

Gość MaggieMagMag
Zrób sobie lekki detox. Same koktajle warzywne ze 2 dni i myślę, że bedzie ok. Dużo wody pij i herbatek.

Gość gość
Autorko tragicznie się odzywiasz. Rozumiem ze chcesz się odchudzic.? Poszukaj diet na necie.. A najlepiej zapisz się do dietetyka nawet na nfz.,bo można sobie krzywdę zrobić