Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Chorrra

syrop na kaszel grypa Anglia

Polecane posty

Gość Chorrra

Witajcie Od wtorku mam grypę. Byłam u dr - paracetamol i poczekać aż minie... Nie daję już rady. Meczy mnie cale dnie kaszel - suchy. Czasem coś się "oderwie". Błagam Was co tu można kupić sprawdzonego na taki kaszel???

Gość Chorrra
Ten kaszel dosłownie "wyrywa" mi płuca. Często chce mi się wymiotować bo jest bardzo silny. Stosuje płukanki z sody oczyszczonej ale nie ma rezultatu...

Gość gość
Syrop z cebuli i czosnku (zasypany cukrem), vit. C dawki spore, coś rozgrzewającego na klatkę i stopy, jeśli masz inhalator to rób inhalacje, jak nie to gorącą wodę do miski, kryształki mentolu (niedużo) ręcznik na to i wdychać... i dobrze nawilżać pomieszczenie, w którym przebywasz....

Gość gość
kaszlesz cały czas, czy w nocy?

Gość Chorrra
Cały czas kaszlę...w nocy praktycznie nie śpię bo budzi mnie kaszel i mokra piżama Bardzo dziękuję za wszelkie rady. Nigdy nie miałam grypy.

Gość Chorrra
A jak się robi taki syrop z cebuli i czosnku? Ktoś zna sprawdzony przepis? Pije też mleko z czosnkiem ale też nic :-(

Gość gość
Pokrój drobno cebulę dodaj zmiażdżony ząbek czosnku, albo dwa - ile dasz radę przełknąć i zasyp cukrem - dwie, trzy łyzki, wymieszaj, odstaw i poczekaj az to wszystko pusci sok i tak z 3 razy dziennie pij... niektórzy cukier zastepuja miodem, ale to czasem podrażnia gardło, więc zależy jak się czujesz.

Gość Chorrra
Bardzo dziękuję :-)