Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

antybiotyk a wychodzenie na dwor

Polecane posty

Gość gość

Synek ma 2 latka , w srode goraczkowal i okazalo sie ze zlapal jakiegos wirusa,w piatek goraczka juz calkowicie przeszla pozostal katar,pani doktor powiredziala ze raczej obedzie sie bez abtybiotyku niestety dzis w nocy syn zaczal mocna kaszlec, byl to sychy duszacy kaszelbi od rana bierze antybiotyk. Pytanie moje czy moge z nim wyjsc na podworko. Jest piekna pogoda,goraczki nie ma.

Gość gość
Antybiotyk osłabia organizm wiec jest bardziej narażony na złapanie innej infekcji. Sama zdecyduj czy będziesz ryzykować czy w razie co możesz iść z dzieckiem na leczenie szpitalne.

Gość gość
U mnie lekarz zawsze mówił ze przy antybiotyku można na podwórko jesli nie ma gorączki ale nie na słońce. Poza tym wirus i antybiotyk . Po kiego??

Gość gość
Antybiotyk na kaszel, to raczej normalne, że jeżeli jest katar, to i kaszel. No, ale ok lekarz wie lepiej ;) a co do dworu, to mój zawsze powtarza, że jeżeli nie ma gorączki, to w ładna pogoda można wychodzić.

Gość gość
Też mnie zatkało, wirus i antybiotyk??? I w ogóle masz zaufanie do takiego lekarza i podajesz taki lek?? Lekarz nie zawsze wie lepiej, o czym się sama przekonałam, a antybiotyk nie jest złotym środkiem na kaszel, a jedynie przy infekcjach bakteryjnych pomaga, i to nie zawsze jest konieczny, przy innych- bardziej zaszkodzi niż pomoże. Generalnie przy antybiotyku można wychodzić (przy niektórych jest niewskazane przebywanie na słońcu), i kierować się bardziej tym czy jest gorączka.

Gość gość
Lekarz pediatra mojego dziecka kategorycznie odradzil wychodzenie na dwór przy antybiotykoterapii. Ale ten sam lekarz zapisał mi antybiotyk przy trzydniówce. Nie jest już naszym lekarzem.