Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

BRAK ZAMELDOWANIA! A PRAWO JAZDY?

Polecane posty

Gość gość

Hej, nie mam zameldowania, mieszkam u męża już 4 lata, ze względy na to ze dom stoi na nie żyjących dziadków męża, nie mogę się tu zameldować, w dowodzie mam brak zameldowania, i tu pytanie czy bez zameldowania mogę zrobić prawo jazdy?

Gość gość
i co z tego bo nie rozumiem w czym problem 333 www.youtube.com/watch?v=n08-SNPvLKk

Gość gość
bez zameldowania nic nie mozesz zrobic.

Gość gość
nie możesz, bo jak sie idzie na prawko to trzeba dać dowód osobisty, twój instruktor robi chyba skany i to składa do ośrodka ruchu drogowego, tak samo potem jak sie składa juz wniosek o egzamin tez trzeba dowód i tak samo będąc na egzaminie sprawdzają dowody, dodatkowo trzeba na poczatku wypełnić papiery które da ci instruktor i tam też jest adres

Gość gość
mozesz smialo- tez nie mam mieszkania nie mam adresu puste pole w dowodzie i mam prawo jazdy dowod auta i inne dokumenty po prostu jest puste pole - nawet bezdomny moze miec samochod na siebie i prawo jazdy itp zero problemu

Gość gość
można mieć samochod dowod rejestracyjny bez zadnego kretynskiego meldunku puste pole i tyle zostawia sie i tak debilny obowiazek meldunkowy juz wygasa od 2016 KAZDY NIE BEDZIE MIAL MELDUNKU puste pola zero problemu

Gość gość
nie rozumiem jaki masz problem aby zameldowac sie czasowo? to 5 min roboty a zycie staje sie o wiele prostrze.

Gość gość
dlaczego twój mąż nie przeprowadził postępowania spadkowego?

Gość gość
a kto ma ją zameldować czasowo jak właściciele domu nie żyją? rozumiem autorko, że twój mąż prawnie nie jest właścicielem domu?

Gość gość
zadnej umowy najmu lub wspolwlasnosci malzonek tez nie posiada?

Gość gość
no właśnie gmina nie wyraziła zgody na zameldowanie mnie, dziadkowie nie żyją, a do domu prawo ma teść i jego rodzeństwo, niestety rodzeństwo domaga się pieniędzy, a teścia nie stać ich spłacić, my z tym nic nie robimy, bo dom wymaga dużych nakładów finansowych a jeszcse trzeba spłacić rodzeństwo teścia, dlatego oszczędzamy na budowę domu własnego. Teść chciał mnie zameldować ale gmina nie wyraziła zgody. Widzę ze i co do prawka macie odmienne zdanie :-o A dowód bez meldunku wydali mi bez problemu:-o

Gość gość
skoro dowod bez meldunku ci wydali to z innymi dokumentami tez nie powinno byc problemu. Poszukaj w sieci cos na ten temat zapewne znajdziesz odpowiedz.

Gość gość
gość dziś mozesz smialo- tez nie mam mieszkania nie mam adresu puste pole w dowodzie i mam prawo jazdy dowod auta i inne dokumenty po prostu jest puste pole - nawet bezdomny moze miec samochod na siebie i prawo jazdy itp zero problemu &&& i żadnych problemow nie miałeś/aś ze zrobieniem prawa jazdy a później jego odebrania?

Gość gość
w sieci dużo informacji krąży, jedni mają problem drudzy nie, już się pogubilam. Znalazłam info ze w takich sytuacjach prawko wydawane sa w warszawie na Bielanach, niestety do wawy mam daleko, inni odbierali w miejscowości gdzie mieszkają a jeszcze inni z miejscowości ostatniego meldunku, znaleźli się osoby co mimo ukończenia kursu prawa jazdy i zdania egzaminów urząd odmówił wydania prawa jazdy:-o

Gość gość
up. czy ktoś jeszcze się wypowie?

Gość gość
a gdzie byłaś zameldowana wcześniej autorko? i dlaczego wymeldowałaś się donikąd?

Gość gość
bez zameldowania dostaniesz prawo jazdy, ale nie dostaniesz dowodu rejestracyjnego samochodu. Miesiac temu maz zmienial prawo jazdy ( ma terminowe)- nie bylo wymagane zameldowanie gdziekolwiek. Ale kiedy skonczylo sie miejsce na pieczatki w dowodzie rejestracyjnym auta, okazalo sie , ze tutaj koinieczne jest zameldowanie. Jak dla mnie bezsens, ale musial sie maz zamaldowac, aby jezdzic wlasnym samochodem:-)

Gość gość
zameldowana byłam wcześniej u rodziców, niestety sytuacja rodzinna zmusiła mnie do wymeldowania, tak w skrócie mówiąc.

Gość gość
auto to bym zarejestrowała na męża ;) to akurat nie był by problem, ale maż za mnie prawka nie zrobi:-)

Gość gość
gość dziś - w takim razie , po prostu zapytaj o to tam, gdzie chcesz zrobic kurs prawa jazdy. Ja dlugo dzialalam na"miejscu zamieszkania " a nie na zameldowaniu.

Gość gość
Hej:) Tu autorka pisze ten post gdyby ktos miał podobny roblem, i natknął się na mój topik Byłam dziś zapisać się na kurs, bez zameldowania prawko można mieć, trzeba tylko do wniosku o pkk dołączyć oświadczenie o zamieszkaniu i tu adres:) Oczywiście we wniosku jest adres zamieszkania a nie zameldowania:) Dziękuje gościom wyżej za rady:-D Oczywiście pan w szkole jazdy uważał że nie moge miec ale za moją namową wykonał telefon i okazało się że jednak tak:):):) Zaczynamy przyjaźń z samochodem :-D

Gość gość
a jednak to prawda :D Kod zniżkowy na wszystkie dokumenty kolekcjonerskie (w tym prawo jazdy) na fastidcard.com wciąż działa xd Wlasnie zamówiłem sobie dwa dokumenciki. Kod to wciąż 84NA7R5B.

Gość gość
Polecam stronę szybkieprawojazdy.pl . Znajdziecie tam na pewno wiele interesujących was produktów, które mogą się w życiu przydać na wiele sposobów ;) Sam zamawiałem i mówię z własnego doświadczenia.