Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bezsilna gośćiówa

Kolczyk w pępku,ropa, zaczerwienienie :(

Polecane posty

Gość bezsilna gośćiówa

Hej wszystkim robiłam 2tyg temu kolczyk w pępku w salonie piercingu. Chyba mam za mały kolczyk 10 mm do tego ciut wyzej jest zrobiony tak jakby nad pepkiem ale nie całkowicie co do głębokosci przekłucia wydaje się ze ok. Przez pierwsze 3 dni było normalnie lekkie zaczerwienienie pobolewało lekko krwawilo... czyscilam 3x dziennie solą fizjologiczna i octeniseptem przed czyszczeniem mylam rece itp wiadomo :) alee teraz jest jakas masakra nie dosc ze jest mocno zaognione to ropieje i jednoczesnie swędzi od czasu do czasu stosuje tribiotic od 4-5dni o 7,16 i 22-23 tak mi poleciła pani w aptece :) wiem, że to antbiotyk :). Nie widze żadnej różnicy odkąd zaczełam stosować. Mam ochotę już go wyjąć ale boje sie ze zrobi się ropień w tym kanale przekłucia :(:( nie mam pojęcia co robić. Niestety studio, w którym robiłam ze tak powiem olało sprawę po całosci :/ dzwonilam mówilam co się dzieje, że ropa, zaognione wokól górnej dziurki, dolnej troche mniej, że kolczyk jakby odbija się w ciele.. to uslyszalam chamskie "ale czego ty oczekujesz od nas ?!"No więc właśnie... :(

Gość gość
miałam kiedyś tak samo, ale pępek przekuwałam sobie sama. Kolczyk wyjęłam i dziurka bardzo szybko zarosła, chyba po 2 dniach. Odczekałam aż się całkowicie zagoiło i zrobiłam kolczyk ponownie i już było OK