Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zakazano nam nosic obraczki w pracy

Polecane posty

Gość gość

Pracuje na stoisku garmazeryjno-wedliniarskim. Do tej pory mozna bylo miec na palcu obraczke slubna. Jednak w zeszlym tygodniu przyszedl kierownik i kazal obraczki zdjac. Stwierdzil, ze taki wymog sanepidu. Ja slyszalam jednak taka wersje, ze jezeli jest to obraczka slubna, to nikt nie moze zakazac mi jej nosic. Jak to rozwiazac? Mam ja na palcu nieprzerwanie od 7 lat, bez niej czuje sie dziwnie, ciagle jej szukam.

Gość gość
Po kilku dniach przywykniesz. Wymogów sanepidu nie przeskoczysz. Dziwna jesteś. Chce c i się spinać o takie pierdoły?

Gość gość
Zadzwoń do sanepidu i się zapytaj, nie musisz podawać dokładnie gdzie pracujesz, tylko może powiedz jaki jest charakter twojej pracy i czy faktycznie jest taki przepis.

Gość gość
Szefowa kazała mi sciągnąć obrączkę. Tzn powiedziała ze bedzie lepiej jesli bedziemy pracowały bez żadnej biżuterii. Ściągnęłam pierścionki itd ale obrączkę zostawiłam dopóki sobie prawie palca nie urwałam jak zahaczyłam obrączką. Od tamtej pory w pracy nie nosze.

Gość gość
niestety ale to prawda, że sanepid nie pozwala przy pracy z mięsem mieć jakiejkolwiek biżuterii na rękach, znam przypadek, że nawet do sztucznych paznokci się przyczepili

Gość gość
dzieciak z ciebie. Coś ci się stanie jak przez kilka godzin nie będziesz jej mieć na palcu? I nie wydziwiaj z dzwonieniem do sanepidu, jak ci ktoś radził wyżej, głupotami się nie zajmuj.

Gość gość
pracuje tez przy miesie i wiekszej glupoty nie slyszalam zeby obraczke zdejmowac

Gość gość
jak dla mnie to pierscionki maja duzo bakterii, brudu itp, moze dla tego taki wymóg.

Gość gość
Ja pracowałam w NL w branży spożywczej, nie wolno było nosić ŻADNEJ biżuterii, nawet zegarka ani kolczyków, co dopiero obrączki, przepis dotyczył wszystkich, także Holendrów, nie było wyjątków, więc nie ma o co robić halo, po pracy założysz

Gość gość
Jako klientka nie kupiłabym wędliny gdybym widziała na palcu osoby ją sprzedającej biżuterię. To samo dotyczy długich paznokci czy tipsów o których ktoś wyżej wspomniał. Przecież to raj dla bakterii.

Gość gość
zawies ja sobie na lancuszku na szyi. To ty dopiero teraz sie dowiedxizlas, ze bizuteria jest siedliskiem bakterii?? a o myciu higienicznym rak tez nie slyszalas?

Gość gość
A ta obraczka to ma byc dla ciebie jakims magicznym gwarantem czegokolwiek ?Ze nie mozesz sie z nia rozstac na pare godzin dziennie ? Osobiscie nie nosze obraczki , bo maz musil mi ja przeciąc by zdjąc z palca, gdy byłam w ciazy... I od tamtego czasu nie załozyłam, a maz swoja ... zgubił :P Nie przeszkodziło to nam byc ze soba 26 lat :)

Gość gość
Pracuję w służbie zdrowia. Ze względu na higienę w mojej pracy nie wolno nosić pierścionków i zegarków. Paznokcie mają być krótko obcięte i niepomalowane. Skóra zadbana, wszelkie rany zaopatrzone opatrunkiem wodoszczelnym. Te zasady są oczywiste i nikt z nimi nie dyskutuje. Myślę, że jeśli ktoś pracuje z żywnością to obowiązują go bardzo zbliżone normy. Przecież wszystkie miejsca, gdzie może gromadzić się brud sieją zarazkami... A Wy to potem sprzedajecie...Fuj! Dziwne, że dopiero teraz Twój kierownik wprowadza taki wymóg... Jak Wy wcześniej pracowaliście? Macie w ogóle wpojone i wytłumaczone jakieś normy co do higieny pracy? Tego jak dochodzi do rozsiewania bakterii?