Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Choroba Zespół Cushinga

Polecane posty

Gość gość

Czy któraś z Was cierpi na tą chorobę? Jestem w trakcie diagnozy, boję się.

Gość gość
Co ci wyszło w badniach? Podwyższony kortyzol?

Gość gość
Na razie nic mi jeszcze nie wyszło, w środę będę robić kortyzol i ACTH.

Gość gość
Przed ciążą super fit 53 kg 170 cm, a przybrałam w ciąży 30 kg, celowo piszę przybrałam gdyż to nie tłuszcz a woda, bo się nie obżerałam za to puchłam w oczach, 13 kg mniej miałam zaraz po cc, a 17 dalej nie może zejść mimo że minęły 3 miesiące to dalej jestem opuchnięta, mam wielkie widoczne żyły etc nie wiedziałam że podczas ciązy dostane zatrucia ciążowego, nadciśnienia i wysiadą mi nerki, doszła jeszcze hypotyreoza, te choroby spowodowały, że nie mając tłuszczu jestem duża, może nie tłusta ale właśnie-duża, obrzmiała tak bywa, że można być "grubym" przez ciażę!!!!!! mówi to wam osoba, która rok temu była laską 53kg 170 cm NIC NIE JEM I NIE CHUDNĘ wiem że ciężko wam w to uwierzyć, bo większość chudnie i myślałam, że ze mną też tak będzie. Przed ciążą 53 kg 170 cm, pierwsza wizyta już 56 i tak leciało co miesiąc 3 kg więcej, stanęło na 80, po porodzie było 70 i tak jest do dzis. Od 5 mca ciaży zaczęła mi się zbierać woda, do tej pory a minęło 5 mcy jestem obrzęknięta-twarz, szyja, dłonie i od kolan w dół, nie wchodzi obrączka, buty (przed ciażą 35-36, teraz 37). Mam niedoczynność tarczycy, problem z filtracją, piasek w nerkach ale nie mogę wziąć leków moczopędnych bo karmię. Zakładałam tu już temat jak byłam 2-3 mce po porodzie i od tego czasu nic się nie zmieniło. Dlaczego uważacie, że się obżeram, od lat mam aparat na zębach i to zniechęca mnie do jedzenia, bo potem muszę czyścić to ustrojstwo, nie mogę przez to używać nitki dentystycznej. Pisałam 5 mcy po porodzie a teraz jest 6 mcy i jest gorzej, bo ważę już 74 kg, pomimo że chodze na basen i nic nie jem. Rano jem jogurt 0,5 kg czyli 500 kcal a potem już nic. Waga stała w miejscu, a teraz zaczęłam tyć. Pisałam o sobie tutaj: http://f.kafeteria.pl/temat/f10/odchudzanie-podczas-kp-p_6242771

Gość gość
Zastanawiałam się co moze mi dolegać i wydaje mi sie, że to ta choroba co w tytule, zgadzaja się wszystkie objawy z wyjątkiem rozstępów.

Gość gość
Ja mam podwyższony kortyzol, mam zupełnie inne objawy. Twoje objawy mogą być z czegoś innego, ale oczywiście kortyzol i acth można sprawdzić.

Gość gość
Macie jeszcze jakieś pomysły? Co mogłabym zbadać? Tylko nie wysyłajcie mnie do lekarza POZ, bo u nas to taki dziadek co uważa, że tylko starym babciom się nalezą skierowania bo tylko one mają prawo chorowac z racji wieku, a młodzi wymyślają i cudują... jak wymusiłam na nim skierowanie do endokrynologa i wyszła mi niedoczynność, to się wielce zdziwił... cały czas gadał "A PO CO, kiedyś nikt tarczycy nie badał i dobrze było", ale skierowania nie chciał mi dać, pomimo, że byłam w ciąży i pokazałam mu podwyższone wyniki TSH które zrobiłam prywatnie!

Gość gość
a do endokrynologa przysługują mi wizyty na nfz raz na pół roku... teraz idę dopiero w grudniu, a byłam w maju po porodzie, prywatnie 200 zł plus badania lab. też sporo, szkoda mi wydać na siebie bo dziecko potrzebuje...

Gość gość
jestem na skraju depresji, mam zawroty głowy, nie mam siły ćwiczyc, ostatnio na basenie nadwyreżyłam sobie kolano i nadgarstek, co mam zrobić aby schudnąć, naprawdę nic nie jem tylko ten jogurt rano, a w miesiąc przytyłam 4 kg i już mam 74 kg.

Gość gość
Sprawdź ANA jak nie miałaś sprawdzanego. Morfologia wyszła ok?

Gość gość
Czy któraś z Was też nie schudła karmiac piersią i nic nie jedząc, a wręcz przytyła??? POMÓŻCIE BŁAGAM!!!!!

Gość gość
w morfologii i w rozmazie były podwyższone limfocyty, a obniżone neutrofile, podwyższona fosfataza alkaliczna, reszta w miare ok

Gość gość
czy to może być gruczolak przysadki, jeśli prolaktyna jest podwyższona (przez kp)?

Gość gość
pojawiają sie opinie, że choroby autoimmunologiczne mają związek z wstrzyknięciem immunoglobuliny anty-D po porodzie matkom rh minus

Gość gość
Autorko, zmień lekarza POZ. Teraz jest duży wybór przychodni i nikt łaski nie robi. U nefrologa byłaś? Skoro problemem jest zatrzymująca sie woda w organizmie, to basen i ograniczenie jedzenia niczego nie dadzą. :( Jeżeli kp przeszkadza ci w leczeniu, to zrezygnuj z niego. Karmisz juz pół roku, a twoje zdrowie fizyczne i psychiczne tez jest ważne.

Gość gość
No nie byłam u nefrologa, muszę sobie jakoś załatwić skierowanie. Żeby chorować trzeba mieć siły, a mi ich brakuje. Czuje że nie jestem sobą. Karmienie mnie powstrzymuje od wejścia pod pierwszy lepszy samochód, po co dziecku gruba i brzydka matka, która nie karmi.

Gość ketokonazol sprzedam
Ketokonazol Zespol Cushinga sprzedam leki Ketokonazol pod nazwą Keto, 200 mg. Cena 2zl tabletka. Listki po 10 tabletek. Producent President Inter Pharma Co, Tajlandia. Ważny do 04.2023. Jest lekiem stosowanym w chorobie Cushinga, od 12 roku życia. Ketokonazol jest lekiem z wyboru w leczeniu grzybic powierzchownych i układowych. Jan Krongboon massagewarsaw gmail com