Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytanie_mam_do_mam

ile waza wasze 56 cm maluchy?

Polecane posty

Gość pytanie_mam_do_mam

Moja wazy juz 5350g, wszyscy mowia ze jest GRUBA. Ja tego nie widze, dla mnie corka jest idealna... dodam zd waga urodzeniowa wynosila 2800g i miala 51cm. Teraz ma 14 tygodni. A jak jest u waszych pociech ? Czy moja naprawde jest za gruba ?

Gość gość
Idz do pediatry i zapytaj, ale tak jest gruba :p

Gość gość
Moje dzieci to miały 60 cm i 59 cm w chwili narodzin :) Obiektywnie rzecz biorac ponad 5 kg do 59 cm to duzo.. Moja córka przy urodzeniu miała 4100 kg... A czy znajomi mowia tak na twoja córke gdy ja widza czy jak sie dowiedza ile wazy ? Mój syn wygladał solidnie, był taki nabity w sobie , ale nikt nie mówił ze jest gruby, a wazyl naprawde sporo więcej od swoich rowiesników . Do 2 roku zycia we wroście był w 97 centylu, a w wadze w 95.. Czyli wiekszośc dzieci w jego wieku byla od niego i mniejsza i lzejsza ! Ale nikt nie mówil o nim gruby.. Jesli widzac twoja córke ludzie mówia ' ale gruba "to przemyslalabym to, ale nie przejmowalabym sie zbytnio :) Jak dla mnie niemowlat sie nie odchudza, nie da sie ich utuczyc, jesli karmi sie je racjonalnie. Nie popadajmy w paranoje i nie serwujmy diet juz niemowlakom !

Gość gość
ale co to ma do rzecz mój się urodził z miarą 56 cm i ważył 3720, później wiadomo stosunkowo więcej

Gość gość
moj się urodził 58 długi. , i 3730 :)

Gość gość
gość dziś ale co to ma do rzecz mój się urodził z miarą 56 cm i ważył 3720, później wiadomo stosunkowo więcej xx To ma , ze 59 cm i 4100 kg, a 59 cm i 5350 kg to chyba spora róznica ?

Gość gość
Sprawdź sobie siatki centylowe, czy waga i wzrost są w tym samym centylu.

Gość gość
moja córka w momencie narodzin 59 cm i 3950g