Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jaka reagowalybyscie na brzydkie grymasy na twarzy ,strojenie min u dziecka

Polecane posty

Gość gość

proszę napiszcie mi jaka ara, a jak nie kara to jaka reakcja bylaby prawidlowa podczas sytuacji kiedy do dziecka cos mówicie, zwracanie uwagę a ono bezczelnie się widziawia, stroi miny, przybiera glupkwate grymasy na twrazy i to regularnie tak się dzieje. Ja prosze, ostrzegam ,krzyknę dopiero wtedy się reflektuje ,ale zaraz znow to samo powtarza. W skzole przez to już nalapala 2 uwagi id początku roku . Jak waszym zdaniem poste[owac? W szkole z a głupie miny ,czy chicharnie się pod nosem leci do kąta (prawidłowo). W sobote za wypinanie jęzorami za plecami ( w lusterku zaouwazylam) dostala szlaban na podwórko co skonczylo się drakońską obrazą, lamentem bo w jej ocenie kara za duza a dzisiaj co? mowie cos do niej co ma zrobić i widze jak znow mnie papuguje wydziawiajac się bezczelnie . Co robic? Palnąć w pysiola nie palne, bo to takie kruche ze jeszcze poprzestawiam jej co nie co , wiwec odpada. Fakt , gdy ostro zwroce uwagę surowym tonem glosu to wtedy się ogarnia, ale za jakiś czas znow takie glupawkowe ,wręcz bezczelne strojenie min i mnie to denerwuje i nie tylko mnie

Gość gość
ja mysle ze te glupie miny to warstwa ochronna, poprostu powtarzaj stanowczo nie rob tego i mow swoje ignoruj, za kazdym razem jak strzeli mine mow nie rob tak bo brzydko

Gość gość
może mów jej za każdym razem że wygląda okropnie z tymi głupkowatymi minami i grymasami.może podziała na dziewczynkę.

Gość gość
No nie wiem autorko. Ty chcesz po prostu osiągnąć skutek taki aby dziecko nie robiło min. Widzisz że kary nie skutkują. To może nie traktuj tego na takiej zasadzie że cel nie został osiągnięty. Trzeba dziecku jasno powiedzieć że za robienie min zawsze będzie kara. Jeśli jest na tyle duże by logicznie rozumować tzn. że jest skłonne ponieść karę za decyzje o zrobieniu głupiej miny. Niechaj więc ma tak jak chce, jej wybór. Dziecko to też jest w pewnym sensie jednostka wolna. I chyba najlepiej by było tak do tego podchodzić. Głupia mina to jest czyn o niskiej szkodliwości. Gdyby dziecko np. biło inne dziecko to tutaj bardziej by się należało martwić brakiem skuteczności kar i być bardziej rygorystycznym.

Gość gość
Ja mojemu zrobilam zdjecie jak robil takie glupkowate miny i powiedzialam ze jak jeszcze raz to zrobi to wrzucam fote na fejsa i wszyscy zobacza. Poskutkowalo. Mlody ma 8 lat. Do szalu mnie czasem doprowadzaja jego bezczelne zagrywki.

Gość gość
gość dziś ja mysle ze te glupie miny to warstwa ochronna, poprostu powtarzaj stanowczo nie rob tego i mow swoje ignoruj, za kazdym razem jak strzeli mine mow nie rob tak bo brzydko X świetna rada, dziecko będzie miało matkę w d***e, bo będzie wiedziało, że matka tylko sobie pogada, pogada i nic z tego nie wynika,więc mozna olewać ją i i jej prośby

Gość gość
powiedz że wygląda brzydko, że jeszcze jej tak zostanie, że duże dziewczynki tak nie robią

Gość gość
Im bardziej reagujesz tym ona widzi z, ena ciebie to działa. nie zwracaj uwagi