Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Menu na kolacje tesciowej.

Polecane posty

Gość gość

Teściowa wpada do nas na jakieś 2-4 h, bo jest przeplotem. Mieszka za granica. Będzie około 16, wraca od syna, wiec pewnie cos tam zje. Będzie z partnerem. Pytanie - co podać? Pomyślałam o faszerowane cukinii, ale co do tego? Chyba nie pasuje cukinia, jakaś sałatka z mięsem, pieczywo czosnkowy? Wszystko z innej parafii. Cukinie są nadziewane mięsem. A może tradycyjnie podać jakieś danie obiadowe? Maz chce ich zabrać do knajpki, ale skoro będą krótko to chyba wole z nimi milo posiedzieć w domu.

Gość gość
Podaj grzyby, najlepiej trujaki.

Gość gość
Ja bym zrobiła lazanie

Gość gość
Robiłaś kiedyś laazanie??

Gość gość
Ja ostatnio podałam: pierś z kaczki buraczki ziemniaki z koperkiem Na deser jabłecznik i świeżo wyciskany sok z jabłek, gruszek, malin i marchwi :) Zestaw idealny, bo robię to często i zawsze mi wychodzi. Też podaj coś sprawdzonego, co wychodzi ci z zamkniętymi oczami.

Gość gość
Nie, nie robiłam, ale jutro mogę przećwiczyć ;)

Gość gość
Ja ostatnio podałam: pierś z kaczki buraczki ziemniaki z koperkiem Na deser jabłecznik i świeżo wyciskany sok z jabłek, gruszek, malin i marchwi usmiech.gif No tak na kolację jak znalazł:( Jakąś lekką sałatkę z kurczakiem albo łososiem , owoce i o ile teściowa nie na diecie ciasto :)

Gość gość
a czemu zły pomysł na kolację? kolacja to nie koniecznie kanapka, może to być bardziej rozbudowane danie...

Gość gość
Moeie ci...fajna sprawa z tą lazania Ja robie czasem jak ktoś tak ma przyjść.Fakt...jest trochę roboty,ale warto,a teściowa będzie się zachwycala☺☺

Gość gość
muchomory sromotnikowe w sosie cyjankowym :P

Gość gość
Bo kolacja przed podróżą nie powinna by ciężkostrawna ani obfita . A niekoniecznie piszemy łącznie.

Gość gość
Dziękuję, niekoniecznie musi być ciężkostrawna, ale kaczka akurat ciężkostrawna nie jest :) poza tym nie napisałam, że autorka ma to zrobić - napisałam, aby zrobiła coś co robi perfekcyjnie.

Gość gość
a to ona od razu na samolot jedzie po kolacji? Bo przeoczyłam gdzieś tę informację...

Gość gość
pierwsze zdanie w pierwszym poście autorki

Gość gość
jest przelotem, ale może idzie gdzieś indziej? A nie od razu wraca?

Gość gość
ależ zionęło lekkostrawną kulturą :O akurat nie ja pytałam o to czy od razu gdzieś lecą :)

Gość gość
Jedzie w dalsza droge, ale samochodem :)

Gość gość
To co podasz jest ok.

Gość gość
moja teściowa nigdy nie wyszła poza coś takiego jak kanapki czy ciasteczka w opakowania, dlatego i ja nie wychodzę wobec niej poza ten schematr.

Gość gość
Zrób kieszonki z piersi faszerowane: kilka pojedynczych piersi kurczaka, rozcinasz w środku kieszonkę i faserujesz- ser feta rozdrobnić widelcem, 2-3 łýżki śmietany, małą garść posiekanych orzechów włoskich, małą garść posiekanych suszonych śliwek. Wszystko wymieszać i faszerować piersi. Wierzch posypać przyprawą do kurczaka i pokruszonym serem feta. Piec ok. 20-30min.w 180st. Do tego pieczone w ćwiartki ziemniaczki z solą i ziołami oraz sałata z vinigretem i pomidorkami cherry. W wersji przystawki, piersi delikatnie rozbijam tłuszczem, smaruje farszem i zawijam w rulon, a po upieczeniu kroje na grube plastry i układam na sałacie.

Gość gość
Zupa krem z grzybków halucynków :-)

Gość gość
Autorko i co przygotowałas?

Gość gość
nic bym swojej nie podala:D

Gość gość
Przygotowałam schab ze sliwka, zapiekane ziemniaki i mieszankę salat. Na deser upieklysmy z córka muffinki i postawie owoce. Maja być ok 16\.

Gość gość
sezon grzybowy-zupa z szatanów