Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jaki jest stan waszych zębów?

Polecane posty

Gość gość

Ja 25 lat i masakra. Kilka 4 leczone kanalowo z 9 plomb i 2 usunięte 7 bo nie dało rady wyleczyć i 8 bo nie wyszła.

Gość gość
a ja słyszałem , ze te co nie mają zębów robią loda o wiele lepiej niż tez z zębami . Nie ząbkują przy tym i nie haczą

Gość gość
7 usuwalas razem z osemka?

Gość gość
Ja 37 lat i zaczyna się masakra. Dolne 6 i 5 straciłem już dawno przed 30 Rok temu ułamała mi się 4 u góry nie wiem jakim cudem :/ Co jest już ostatecznym znakiem, że zęby się sypią. Ostatnio trochę podleczyłem, byłem na trzech wizytach. Ale potrzeba dużo więcej...

Gość gość
Tak nie mam i 7 i 8 niestety. Pytam czy tylko u mnie tak źle czy są jeszcze gorsi?

Gość gość
26 lat.Kilka zębów w plombach, dawno temu zrobionych.Mam wszystkie zęby łącznie z mądrości.Nigdy nie miałem leczenia kanałowego.U dentysty też nie byłem kilka lat, może się wybiore na przegląd.

Gość gość
Fakt jako nastolatka i dziecko byłam strasznie zaniedbana oczywiście brak funduszy. Teraz chodzę regularnie do dentysty. Nic się niby nie dzieje ale przeraża mnie ich stan.

Gość gość
U mnie też się nie przelewało i plomby mam dwie czarne, które podobno nie są dobre dla zdrowia.

Gość gość
Trochę się boję co będzie z nimi dalej. Leczyłam wcześniej zgorzele niby juz jest ok ale przyjemna przypadłość to to nie jest.

Gość gość
ja mam 40 lat i mam wszystkie. ze 3 wyleczone kanalowo ( tym jeden z podowu debila dentysty który nie wyleczył normalnie jak byl na to czas) kilka zwykłych plomb i dwa jakieś drobiazgi jeszcze do zrobienia w przyszły poniedziałek.

Gość gośćdwapiec
Moi rodzice tez zaniedbali moje zeby jak bylem malolat czego im nie wybacze. Dzis po kolei musze wymieniac te zepsute, kilka juz mam nowych a do 40 powinienem sie zmiescic ze wszystkimi. Mam nieco ponad 30 lat. Czesto nie oplaca sie naprawiac 3-4 kanalowy zab bo niewiele drozej wychodzi wstawienie nowego a z nimi juz problemow nie ma.

Gość gość
Czyli powinnam płakać? Najśmieszniejsze jest, to że dbam o higienę myje ząbki rano i wieczorem, uzywam używam płynu, jak nie ma jak umyć jest w ciągu dnia guma. Myślę, że to te dawne zaniedbania. :-(

Gość gość
Mnie ostatnio 7 kosztowała 900zl ale jest moja śliczna i uratowana :-)

Gość gość
mnie 800 jakoś. kanalowe leczenie 6.

Gość gość
niedługo obok szklanki z soczewkami, będzie stała szklanka z wodą ze sztuczną szczęką.

Gość gość
u mnie tez dawne zaniedbania. Mam 25lat. 3zeby leczone kanalowo i z 7plomb. 2 z tylu juz nie mam(wypadek)Teraz wyrwanie 8mnie czeka. Jeszcze nie wiem co z 7,bo zab madrosci urosl w poprzek i zaczal niszczyc 7. Bylam 2 miesiace temu u dentysty na kontroli,byla mala dziurka,zaleczyl i wczoraj patrze w lustro,a ja kuzwa kolejna dziurke juz mam na dolnej 5. Cholera jasna. Zeby mam biale,proste,myje 5 razy dziennie,chodze na kontrole,a i tak zawsze cos do zrobienia.

Gość gość
Ja mam aktualnie wszystkie zęby wyleczone. Nie mam jednej szóstki - nie miałam zawiązka zęba stałego. Najprawdopodobniej efekt antybiotyków. Rodzice olali sprawę. Teraz zęby mi się rozeszły i są spore szczeliny między nimi. Trudno o wstawienie bo najpierw musiałabym nosić aparat a potem zrobić przeszczep kości. Dużo bólu i kasy...

Gość gość
jezu gdzie Wy tyle placicieza kanalowe??? przeciez to ceny z kosmosu

Gość gość598
ja mam 26 lat, nie mam 5 zębow, 1 leczony kanałowo, plomby chyba mam we wszystkich zębach. A ostatnio mam problemy z dziąsłami, no i do tego mam krzywe zęby, w zasadzie każdy dentysta jest zdziwiony kiedy widzi mój zgryz

Gość gość
mówcie co chcecie, ale niestety krzywe popsute zęby to efekt zaniedbania rodziców, gdyby moje dziecko mialo krzywe ząbki od razu bym sie starala zalatwic problem

Gość gość
nie ceny z kosmosu tylko placi sie mniej wiecej 150zl za 1 kanal. ja za swoja 4 zaplacilam 500zl.

Gość gość
No to mamy kochana podobny problem u mnie tyle tylko, że się to pusucie zatrzymało ale za to moje takie piękne białe i proste nie są. Z aparatem na razie się wstrzymuje ale piaskowanie i lakierowanie teraz robie może je trochę zabezpiecze no i będą bielsze.

Gość gośćdwapiec
A ile u Ciebie kosztuje? U mnie 200-300 za kanal

Gość gośćdwapiec
Moze bardziej oplaca sie dojezdzac nawet i 100 km skoro mozna polowe zaoszczedzic. Z jakich wojewodztw jestescie?

Gość gość
gość dziś [14:14 masakra , że za naprawę zęba płacić 900 zł Potem ci stomatolodzy jeżdża po drogach audi A8 lub podobnymi furami :/ A my szaraczki płacimy " jak za zboże"

Gość gość
900 zl za 3 kanały z wypełnieniem znieczuleniem i leczenie zgorzeli tyle kosztowało ale było warto bo wszystko gra :-)

Gość gość598
gość dziś a ja jak byłam mała to nosiłam aparat taki zdejmowany, raz w miesiącu miałam wizytę kontrolną i po jakimś czasie w trakcie kontroli w szkole okazało się że mam dziury niemal w każdym zębie, ale pani ortodontka nie raczyła poinformować o tym. No i od tego czasu aparatu już nie nosiłam. Także ja pretensji do rodziców nie mam , bo jednak coś próbowali zrobić, niestety trafiliśmy na niezbyt dobrego lekarza

Gość gość
Ta 7 mnie drogo kosztowała ale pozostałe robie zwykle za ok 100 zł tez ze znieczuleniem. Jestem z mazowieckiego.

Gość gośćdwapiec
Aha dzieki za odp:-D

Gość gość
Kobieta l 48,brak dwoch 7 mek. Zadnej plomby,reszta rowniutka i zdrowiutka. Genetycznie po ojcu.