Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Onie

Czy naprawdę można mieć okres w ciazy? Nawet obfity?

Polecane posty

Gość Onie

Uważam to trochę za irracjonalne, bo jestem mamą dwójki dzieci ale zawsze były one planowane i zawsze się zabezpieczalam gumki czy tabletki anty. Jak zaszłam było to jak w książce brak okresu,wymioty,nudnosci i w jednej i drugiej. Teraz od 3 mcy stosuje stosunek przerywany no anty raczej to nie jest a napewno nie był nigdy w moim mniemaniu i zauważyłam dziwne objawy m.in urósł mi brzuch żadne wzdęcia oraz piersi. Jest mi ciągle słabo chce mi się spać spalabym 24 godziny na. dobę. Krwawienia miałam regularne. Chociaż o wiele skapsze niż zwykle. Zawsze miałam obfity okres ok 7 8 dni a teraz jakoś ostatnio dwa dni obfitego później plamienia. Nawet przez myśl nie przeszło mi że mogę być w ciazy gdyby nie to że stuka bulgocze mi coś w podbrzuszu bolą mnie piersi urosły tak jak ten brzuch. Są większe o 3 rozmiary chyba. Przytyłam ale nie wiele. Gdy byłam osoba z 20 kg nadwagą takie właśnie miałam. Dokucza mi silna senność słabo mi często chodzę co chwile do toalety i myślę w pracy o flaczkach albo kozim serku. Właśnie przez to ze jiz dwa razy byłam w ciazy objawy są na to wskazujące ale miałam okres. Szczerze boję się iść z tym do lekarza. Nie mam wymiotów może trochę nudnosci ale wieczorami. Czy mogę mieć obfity okres przez dwa dni i jednak być w ciazy? Trochę głupie to pytanie mi się wydaje ale wiele kobiet podobno tak miało nawet obfite krwawienia.

Gość gość
Nie, nie można mieć okresu w ciąży. Raczej np. można było stracić bardzo wczesną ciążę i dostać okresu. Po prostu biologia nie pozwala na jednoczesne wydalanie wyściółki macicy i jednoczesne utrzymywanie tam zarodka.

Gość gość
Chyba że masz dwie macice

Gość gość
Można być w ciąży i mieć okres. Spytaj się ginekologa.

Gość gość
moja bratowa miała w obu ciążach okres do 4 m-ca, więc to się zdarza. a do ginekologa warto iść. te objawy mogą oznaczać ciążę, ale może też coś innego, lepiej pójść do lekarza i sprawdzić a nie bać się, że cię wyśmieje, zdrowie jest ważniejsze

Gość Onie
Wiem że to głupie. Ale zastanawiają mnie objawy a nie wyskocze do lekarza i nie powiem wie Pan co chyba jestem w ciąży ale mam okres. Dlatego się pytam czy w ogóle jest to możliwe. Bo przecież okres nie może być w ciazy bo on jest zwiastunem że jej nie ma. Wiem o tym bardzo dobrze. Tylko co z tymi co podobno miały? Chodzą i mnie straszą pewnie hehe

Gość gość
Plamienie, nie okres... A czemu po prostu testu nie zrobisz

Gość gość
Idź do lekarza. Ja tak miałam. Okres do 3 miesiąca. Coś było nie tak. NA szczęście udało się mi urodzić zdrowe dzieciatko.

Gość gość
O luuuuudzie, nie można mieć OKRESU, można za to mieć np krwawienie implantacyjne, które można pomylić z okresem. Jeśli ginekolog wam powie, że można mieć okres w ciąży, to pewnie dlatego, że nie chce mu się tłumaczyć jakiejś babie, że to inne krwawienie i dla świętego spokoju powie, że można.

Gość gość
Widzę, ze ktos tutaj jest mądrzejszy od lekarza. No dobrze. Oby tylko tragedii nie było.

Gość gość
Poczytajcie co to okres a potem się pytajcie czy można go mieć w ciąży

Gość gość
Czasem mnie zadziwia jak kobieta nie zna swojego ciała. Ma okres no to ma kurde, ale nawet się nie zastanawia czym to właściwie jest.

Gość gość
jasne,ale krwawienie implantacyjne nie jest tak obfite jak miesiaczka. Ja w pierwszej ciazy mialam krwawienie,ktore bylo najpierw oznaka zagiezdzenia zarodka,a drugie poronienia. W drugiej ciaży krwawienie mialam do 2msc. Bylam tak przejeta,ze nawet nie spytalam lekarza czemu sie tak stalo. Badania wyszly w porzadku wiec to najwazniejsze.

Gość gość
Witam Mam pytanie odnośnie odby-tego stosunku przerywanego w zasadzie to była chwila na bardzo długo przed wytryskiem do którego nawet nie doszło z przed miesiąca w 6 dniu cyklu. Czy jeśli w tym czasie kobieta miała okres w przewidzianym terminie cykl 24 dniowy dodam że objawy podczas miesiączki były jak zawsze czyli bóle w podbrzuszu krzyżu i tak dalej po okresie objawy te ustapiły. Czy jest jeszcze jakieś ryzyko ciąży w tym przypadku