Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jasne, cienkie kupy u 3 latka

Polecane posty

Gość gość

Witam, kilka dni temu zauważyłam, że synek robi jaśniejsze kupki. Zrobiły się też cieńsze- grubość mojego palca wskazującego. Półtorej tygodnia temu synek zrobił brzydką kupę- praktycznie sam śluz. Zmian w zachowaniu, trybu wyproznien ani braku apetytu nie zauważyłam. Dwa dni temu zjadł na obiad barszcz czerwony i mimo to kupa była jasna. Dałam mu probiotyk, jutro idę po poradę do pediatry, ale synek w przedszkolu, także nie wezmę go ze sobą. Mam odebrać wyniki morfologii więc przy okazji spytam o te kupy

Gość gość
może być coś z jelitem, morfologia nie pomoze

Gość gość
jasne kupy są od problemów z trzustką ja bym skonsultowała z lekarzem

Gość gość
albo efekt jelitówki

Gość gość
Byłam u pediatry, dała skierowanie na próby watrobowe i bilirubine. Morfologia w normie, żelazo na granicy więc dała preparat. Martwię się. Czy może to być wynikiem antybiotyków? Brał w sierpniu i we wrześniu. Potem 23.09 byłam u pediatry bo miał jakiś wirus. Dwa tygodnie temu w niedzielę zrobił kupę cała ze śluzu. Zmian w zachowaniu nie zauważyłam. Je,piję, bawi się. Mocz też ok

Gość gość
Kupy są normalnego koloru tylko zamiast więcej żółci jest więcej białego.

Gość gość
A powiedz mi jak ty te kupy sprawdzasz bo mój jak miał 3 lata robił na sedes i nie przyszło mi do głowy tam zagladac... I tak może być od antybiotyku.

Gość gość
Nie zaglądam specjalnie jakoś przecież. Parę razy jak wracałam z nim z przedszkola robił na trawę, także się przyjrzalam. Papier też, przecież mu wycieram. Nie daje tranu. Daje Wit,c i d3 ale to też nie zawsze i od dawna.

Gość gość
a moze je lody typu kolorki na jezorki albo lizaki farbowane

Gość gość
może spróbuj, jak w smaku orzech to coś z dwunastnicą

Gość gość
A może pasożyty? Biała kupa ponoć jest przy kłopotach z trzustką i wątrobą, ale jasno brązowa jest raczej normalna. Ja sama taką czasem mam i moja 3latka też - zależy, co zjemy ;).

Gość gość
Nie je takich rzeczy. Dziwi mnie, bo naprawdę zachowuje się normalnie. Też myślałam o pasozytach, poszedł do przedszkola teraz. Tylko, że jedzenie ok- nawet chyba więcej je, bo w przedszkolu ponoć je wszystko, a jak go odbieram to wola jeść. Miał te infekcje, teraz znowu chory. Pediatra nie mówił o przyczynach, dał tylko skierowanie i przepisał enterol 250. Wczoraj nie robił kupy więc nie wiem, jak wygląda. Nie wiem od kiedy takie robi, bo się nie przygladalam - rzadko robi do nocnika, ale myślę że może związek z tą sluzowa kupą

Gość gość
Zrobił trochę grubszą, ciemniejsza ale też taka bardziej w biel niż żółty. Początek był zoltawy, resztą jaśniejsza. Może rzeczywiście te antybiotyki namieszaly mu w jelitach