Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

placz dziecka i problem z wrednymi sasiadami Niemcy

Polecane posty

Gość gość

Jeśli admin uzna,ze nie powinien sie temat tu znalezc,to usunie,ale ja musze sie gdzies wyplakac:(Pół roku temu wprowadzilismy sie do wiekszego mieszkania. Juz 2 dnia sasiadka oskarzyla nas,ze zalalismy jej mieszkanie,mnie wyzwala od k**** ze wschodu. Stojacy za nia syn,na oko 50 lat, wbiegl za mna do mieszkania, sprawdzic lazienke i kuchnie...sucho. Glupia nie zadzwoniolam na policje,ze doslownie mnie wepchnal ,gdy mialam dziecko w nosidle.Moj maz poszedl po pracy wyjasnic sytuacje z woda,nawet mu nie mowilam jak mnie nazwala ani,co zrobil synn. Wywalila go za drzwi, wyzwala. Schodzimy na dol na spacer, z mieszkania wypadl wnuk i syn tej pani i zaatakowali mojego meza,ze nachodzi ta babcie i ja...wyzywa. Szok.(A powiedzial " dzien dobry, bardzo przepraszamy za sytuacje z woda,czy mozemy zobaczyc stopien zniszczenia? )? Grozili nam, uciekajac z dzieckiem niechcacy szturchnelam tego wnuka delikatnie a on..pchnal mnie ze schodow.Mialam dziecko w gondoli w rekach.Wtedy moj maz\ nie wytrzymal i chcial mu przylozyc,ale go powstrzymalam..Awaria okazala sie nie nasza wina,mieszkalismy tam wtedy 2 dni.Potwierdzil to hydraulik,ktory wprost nam powiedzial,ze to psychole . Bylo mi ciezko,ale z czasem jakos zrozumialam,ze tu chodzi tylko o nia...taka mialam nadzieje. Niestety , sasiadka napuscila na nas wiekszosc sąsiadow.Kiedy postawilam wozek w...wozkarni, gdzie inni trzymaja rowery ( mieszkaja tu sami Niemcy,glownie starsi),ktos mi go wywalil, innym razem postawilam przy scianie, inna sasiadka go wywalila na koniec za rowerami, a postawila tam swoj rower. Przedwczoraj ktos mi nasypal do wozka śmieci.Kolejny sasiad, starszy facet,mowi,ze to dziecko tak placze,ja mowie,ze tak,bo zabkuje. A on jakies glupie pytanie ":czyzby" itp.,stroic miny,mowic,ze szczesliwe dzieci NIE PLACZĄ. Wkurzylam sie i pwoiedzialam,zeby zameldowal to w jugendamcie jak sie boi,ze dziecku dzieje sie krzywda i uciekam temat. Troche go to zatkalo, zaproponowal nawet wniesienie wozka,ale odmowilam. Dzis moje dziecko obudzilo sie ok 4 rano. Jestem sama, pobieglam robic mu mleko,ale zostal w lozeczku,bo nie chce trzymac go 1 reka, to niebezieczna. Przez ta chwile plakal. Nakarmilam go,nie chcial zasnac, kolysalam,spiewalam ( oczywiscie nie glosno spiewalam). Synek ma ciezki czas, ida mu 4 zabki na raz. Zasnal ok 5. Ja rowniez. O 6 rano obudzilo mnie kopniecie z calej sily w drzwi, a nastepnie 2 raz, w polsnie pobieglam do drzwi,ale slyszlaam tylko ucieczke, w oknie nic nie widzialam,bo mi zaslania drzewo widok na ta strone od wyjscia.Maly sie obudzil,plakal, trzasl ze strachu,bo to bylo walenie doslownie w drzwi. utulilam go,zasnal,ale ja nie Płakałam ,nie moglam spac,jestem spuchnieta od placzu:(. Nie chce tu mieszkac,spoldzielnia wie,ale mamy kontrakt,nie chca nam pojsc na reke,wymienic mieszkania:(. Czuje sie strasznie, przesladowana doslownie:( placz dziecka to cos,czego nie unikne. Ja rozumiem gdybym robila impreze ,albo sie klocila z kims,ale to bylo dziecko. A ja robie co moge i reaguje najszynciej jak umiem.Za kazdym razem jak wychodze,to ta starsza sasiadka jest w oknie:(. Nie mam już siły:(

Gość gość
Idź na policję !!!

Gość gość
Moj maz jest Niemcem

Gość gość
Ja mieszkam w Niemczech i nigdy nic nie spotkalo mnie zlego ze strony Niemcow,mam wielu znajomych i przyjaznych sasiadow,widac trafilas na jakis zawzietych debili :o

Gość gość
Pamiętam, pisałaś kiedyś o tej pierwszej sytuacji. Współczuję ci.

Gość gość
Jej..wspolczuje ci dziewczyno :-( Rozumiem gdybys miala gdzies ze dziecko placze i malowala sb paznokcie albo wjezdzala z wuzkiem gdzie sie da tarasujac droge... Kurcze mysle ze serio powinnas isc na policje. Z tymi smieciami i kopnieciem to przegiecie serio..

Gość gość
pisalam ci juz w starym temacie. po pierwsze przestan przepraszac ze zyjesz bo jeszcze bardziej beda po tobie jezdzic, oni tak maja. Badz twarda, nie pokazuj ze cie to rusza i postaw sie. Dziwi mnie tylko ze twoj maz nie stoi za toba murem. Popchnal cie sasiad? wzywacie policje od razu. Smieci w wozku? Robisz zdjecie, wysylasz pismo do spoldzielni (poleconym), jesli to wylacznie wozkownia to zadasz usuniecia rowerow. Wszystko zalatwiaj na pismie przez spoldzielnie, nie wdawaj sie w zadne pogaduszki z sasiadami, mozesz ewentualnie im dzien dobry powiedziec. Wychodzac z domu wlacz sobie dyktafon w telefonie, jak ci sasiad cos napyskuje - idz do adwokata. Ktos dzwoni do drzwi - nie musisz otwierac, a juz na pewno wpuszczac, jak wtargnie ci do mieszkania to dzwonisz po policje. To uderzenie w drzwi zglos do administracji juz dzis. Dziecko ma prawo plakac i moga cie za to w d... pocalowac co najwyzej.