Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Ryszardo

Czy ktoś jeszcze prosi o rękę rodziców wybranki?

Polecane posty

Gość Ryszardo

Witam, mam problem z moją dziewczyną. Zamierzam się jej oświadczyć w naszą rocznicę w listopadzie. Moi rodzice naciskają, żebym oświadczył się jej oficjalnie, na oficjalnej kolacji u jej rodziców, z proszeniem jej rodziców o jej rękę. Z rozmowy kiedyś wyszło, że jej ojciec również wolałby taki scenariusz. Nasze rodziny są bardzo tradycyjne i konserwatywne. Tymczasem my nie do końca. Mieszkamy ze sobą od lat (obydwoje mamy 30-tkę na karku), ślubu kościelnego raczej nie weźmiemy, bo nie jesteśmy wierzący. Moja dziewczyna wielokrotnie wspominała w luźnych rozmowach, że jeżeli kiedykolwiek postanowię poprosić jej rodziców o rękę, to krótko mówiąc wywinie mi kopa ;) i żadnego ślubu nie będzie. Ona jest bardzo nowoczesna, uważa że takie tradycje są poniżające dla kobiet i wywodzą się z czasów kiedy za mąż wychodziły podlotki, a kobiety musiały się słuchać mężczyzn. No i jestem w kropce. Bo z jednej strony narażę się rodzicom i przyszłym teściom, z drugiej mogę zranić moją wybrankę. Czy jest złoty środek? Czy mężczyźni w dzisiejszych czasach wciąż oficjalnie się oświadczają, czy wybierają romantyczną atmosferę tylko we dwoje? Pozdrawiam

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować