Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Bilans dwulatka, kiedy?

Polecane posty

Gość gość

Hej, w jakim wieku były wasze dzieci na bilansie? Ja dziś byłam z 23 mcznym synem u lekarza, bo akurat młody chory i się zapytałam kiedy przyjść, to lekarka powiedziała, że tak 2 - 3 mce po skończeniu 2 lat, a to dlatego że młody odstawił cyrk. Raz, ze ta lekarka w ogóle nie ma podejścia do dzieci, dwa, że chyba młody jej nie lubi (z innymi jakoś się dogaduje), trzy że ma teraz faktycznie fazę wzmożonego buntu. No to tak się zastanawiam, czy rzeczywiście tak późno iść na bilans i czy będzie wtedy miarodajny. Co się w ogóle na bilansie ocenia? Czy dziecko musi współpracować? Jakoś sobie nie wyobrażam, że on zacznie na zawołanie układać klocki czy coś? Jak to było u was?

Gość gość
no a jak myślisz? w wieku równo 2 lat będzie ok, a dzień po już nie? lekarka dobrze powiedziała

Gość gość
ja byłam ja córka miała 2,5 roku . teraz na bilansie 4 latka tez byłam jak miała 4,5 tak dziecko musi współpracować .

Gość gość
No myślę, że 3 mce to spora różnica. I pytam głównie po to, żeby wiedzieć co dziecko musi zrobić na takim bilansie. W ogóle zaczynam się zastanawiać, czy iść do tej przychodni, czy jakoś prywatnie gdzieś, gdzie jest jakoś przyjemniej, a nie biały sterylny gabinet lekarski...

Gość gość
sprawdza nogi, jak chodzi, siusiaka chłopcom, czasem da skierowanie na mocz i morfologie, rozmawia z rodzicami, mierzy, waży itd.

Gość gość
dokładnie w dniu 2 urodzin ani dzień wcześniej ani dzień póżniej bo wtedy jest najdokładniejszy