Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jestem w drugiej ciąży a mieszkamy u teściów. Skomplikowana sytuacja

Polecane posty

Gość gość

Wiem, że mnie zaraz zjedziecie ale musze się komuś wyżalić:( Od przyszłego roku miałam iść do pracy, mieliśmy się wyprowadzić, tesciowie i my tylko na to czekaliśmy, a tutaj kolejna ciąża. Oczywiście wpadka jak pierwsza. Jak to jest, że ludzie o dziecko latmai się starają, a my używamy gumek i dwie wpadki w tak krótkim czasie?teściowie nam pomogli, ale powiedzieli, ze to na okreslony czas dopóki dziecko roczku nie skończy. Ja miałam umowę zlecenia więc o macierzyńskim mowy nie było. Dostaliśmy u nich na górze pokój, jest niby ok, ale wiem, że mają nas dość:( Od stycznia jak moja malutka będzie już miała 12 msc miałam iśc do pracy, tesciowa mi załatwila u koleżanki w sklepie, powiedziała też, że malutką się zajmie, ale mamy iść na swoje. Mieliśmy wynając kawalerkę, a teraz? Jestem załamana:( Rok nie minął od porodu, a ja w drugiej ciąży. Co robić? powiem,że myślałam nawet o tym by wziąć szybką pozyczkę i usunąć, ale nie wiem czy sumienie by mi pozwoliło:( Teściowie będą załamani, a my wciąż będziemy u nich mieszkać...

Gość gość
Ciezka sytuacja. Na pewno nie usuwaj. Teraz przez rok kobiety bezrobotne dostana 1 tys zl a becikowe po porodzie tez dostaniesz.. Idz do tej pracy choc na 3, 4 miesiace... Wynajmijcie te kawalerke. Urodzisz na swoim. Moze byc nieprzyjemnie ale nie zabijaj dziecka.

Gość gość
Powaznie wpadlas uzywajac gumek ? Wez nie strasz. .a sytuacja straszna nie zazdroszcze.

Gość gość
a ja byl wszystko oddala, zeby byc w drugiej ciazy. Corka ma 5 lat, stanelismy na nogi, jestesmy niezalezni i co? staramy sie ponad rok. Jedno poronienie po drodze. Dziekuj Bogu ze masz takie szczescie. Z perspektywy czasu widze, ze trzeba bylo szybciej decydowac sie na druga ciaze. Bylo by ciezko, ale dalibysmy rade. Pozdrawiam.

Gość gość
Dacie rade, macierzynski dostaniesz, masz wszystko po dziecku to duzo nie bedziesz musiala kupic, A pozniej bedziesz sie cieszyc ze masz mala,roznice. Poza tym teraz ludzie sprzedaja tanio lub oddaja za darmo na olx to to,czego,nie,masz tam poszukaj. A z 2 malych dzieci to nawet w kawalerce dacie rade