Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zmieniony pieprzyk boje sie że to czerniak

Polecane posty

Gość gość

Mój pieprzyk zmienił kolor, tzn 1,3 pieprzyka po prostu jest biała, pozostała brązowa do tego mnie swędzi. W tym roku nawet się nie opalałam, ani w tamtym( byłam w ciąży) jestem mam 8 mies szkraba i tak się boję że mam to paskudztwo. Wizytę dermatologa mam w poniedziałek, lekarz rodzinny powiedział mi że napewno mi go wytną i trzeba będzie czekać na wynik badania. czy któraś z was miał cos takiego i jednak to ni było nic złośliwego?

Gość gość
Nie musi byc złośliwe, nie miej zaraz czarnych myśli.

Gość gość
Idź do onkologa. Nie trzeba skierowania. Nie drap tego. Zaklej plastrem. Ja byłam u onko. prywatnie ( w minionym miesiącu ). Od razu usuwanie. W niecały tydzień wynik.

Gość gość
Mialam cos takiego na plecach. Dostalam skierowanie do chirurga - onkologa. Wycial w znieczuleniu miejscowym. Po tygodniu wynik - zmiana barwnikowa, bez komorek nowotworowych. A bylo to wielkość 3 na 3 cm

Gość gość
Też tak miałam, duży pieprzyk, jak sądziłam, a po ciąży zmienił kształt, fakturę, byłam dość przestraszona. MIałam kilka takich niepokojących, ale jeden z nich przypominał właśnie pokazowe zdjęcia jak wygląda czerniak U dermatologa okazało się że w ogóle to nie były pieprzyki, a zabarwione włókniani i nie było żadnego zagrożenia. Czasami strach ma wielkie oczy, nie panikuj.

Gość gość
Po ciąży parę pieprzyków mi z ciemniało, ale z jasno do średnio brązowych, ale wyglądają normalnie, a tym widać że coś się dzieje,

Gość gość
jednak to nic groźnego ale ze względu na to że jest w miejscu który prowadzi do podrażnienia, zdecydowałam się na usunięcie, dostałam skierowanie do chirurga, gdzie się wykonuje taki zabieg na NFZ w przychodni czy szpitalu

Gość gość
zawsze lepiej usunąć i przebadać

Gość gość
Mam dziwny pieprzyk na skorze. Jakis czas temu byl wielkosci glowki od szpilki, na poczatku myslalam ze to paproszek. Minelo kilka m-cy a on powiekszyl sie kilkakrotnie. Wyglada na czarny ale po zrobieniu powiekszenia na zdjeciu ma czarny srodek a po bokach jasniejszy. Boje sie ze to czerniak. Zaglada tutaj ktos?

Gość gość
nie bój sie tylko szoruj do lekarza, na strach zawsze przyjdzie czas

Gość gość
spokojnie, nie panikuj, ja też kilka lat temu 3 pieprzyki zlikwidowałam lekarz powinien to zobaczyć, ale nie sądzę, aby było to coś groźnego

Gość gość
Mam nadzieję, że to nic groźnego. Po niedzieli lecę do lekarza i się wszystkiego dowiem, bo ciąglę o tym myślę... strach...

Gość gość
Moja ciotka taki miala... nie ma jej juz z nami...

Gość gość
Nie martw się na zapas :) Też ostatnio przeraziłam się bo stary pieprzyk znacznie urósł. Już sobie wkręciłam, że to jakieś paskudztwo i ryczałam po nocach wyobrażając sobie co będzie z moimi dziećmi (wiem panikara jestem!) a okazało się, że to nic groźnego.